Betörtek egy fehérvári telephelyre, jelentős a kár

Egy fehérvári cég telephelyére törtek be ismeretlenek, 20 milliós kárt okozva.

feol.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére csütörtökön délután érkezett bejelentés arról, hogy egy fehérvári cég Betongyári utcában lévő telephelyének egyik raktárába ismeretlenek az ajtót benyomva és a zárat feltörve bementek, majd az ott lévő ipari betonkeverőről a kábeleket elvágva, alumínium kapcsolótáblákat és rézkábeleket vittek el. A rongálással 20 000 000 Ft-os kárt okoztak.

Az ügyelet a helyszínre irányította a főkapitányság Alba Akció Alosztályának járőreit, akik a Balatoni úti felüljáró alatti vasúti síneken észrevettek két férfit. Amikor azok meglátták a rendőröket, egyből futni kezdtek a Maroshegyi rét irányába. A járőröknek azonban sikerült elfogniuk őket, akiknél ott voltak az eltulajdonított tárgyak is, amiket a rendőrök lefoglaltak.

Miután a két 25 éves fehérvári férfit – akik a rendőrség előtt nem ismeretlenek – előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket a betöréssel kapcsolatban. Vallomásuk során részben beismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését.

Kihallgatásukat követően a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!