Bemutatták az ÖHP új parancsnokát

Székesfehérvár - Hivatalosan is bemutatkozott a Magyar Honvédség fehérvári székhelyű Összhaderőnemi Parancsnokságának új parancsoka. A régi a vezérkar főnöke lett.

S. Töttő Rita

Magasrangú vezetők tették tiszteletüket kedden a honvédség székesfehérvári székhelyű Összhaderőnemi Parancsnokságának állománygyűlésén: Hende Csaba honvédelmi miniszter és  Fodor Lajos, a minisztérium közigazgatási államtitkára is eljött a június eleji új kinevezések hivatalos bejelentésére. Az Összhaderőnemi Parancsnokság korábbi vezetője, Benkő Tibor altábornagy mostantól a Honvéd Vezérkar főnöke, helyettese pedig Orosz Zoltán vezérőrnagy lett. Ezzel egyidőben az Összhaderőnemi Parancsnokság vezetőjévé Kovács József vezérőrnagyot, helyettesévé Huszár János dandártábornokot, törzsfőnökévé pedig  Fucsku Sándor dandártábornokot nevezték ki. A  Magyar Köztársaság Katonai Biztonsági Hivatal főigazgatója Domján László dandártábornok lett.
Az ünnepélyes állománygyűlésen  a honvédelmi miniszter ígéretet tett a honvédség megújítására:
- Nem lesznek kitalált, tegnapelőttre végrehajtandó parancsok. Helyette dolgozni fogunk, tervszerűen, pontosan, alázattal, kitartóan, a nemzetért  - mondta Hende Csaba, aki kitért az árvízre is: soha ilyen nagy arányban nem képviselte magát a honvédség a védekezésnél. Az Összhaderőnemi Parancsnokság új vezetője pedig hozzátette:
- A katonáinkról, a személyi állomány biztonságáról fogunk gondoskodni - mondta Kovács József, s ehhez kérte a vezetők támogatását. A vezérőrnagy emellett lapunknak elmondta: célja a képzési rendszer korszerűsítése s a katonák mindennapjainak jobbá tétele lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!