Bearanyozott esztendő - Aranyalma-díjas sportolóink

Székesfehérvár - Vasárnap lezárult a szavazás, eldőlt, hogy a Fejér Megyei Hírlap kiket jutalmaz Aranyalma-díjjal a 2011-es esztendőben nyújtott sportteljesítmény okán. Az olvasóink szavazatai alapján a legjobb csapat a Sapa Fehérvár AV19, felnőtt sportoló Kovács Sarolta, utánpótlás sportoló Hegyi Barnabás lett.

Bobory Balázs

A legnagyobb verseny a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongozói és a Videoton futballistái között alakult ki, végül négy (!) darab szavazat a hokisok javára döntött.
Eredmény: 1. Sapa FAV19 39%, 2. Videoton FC 38%, 3. Albacomp Fehérvár 23%.
- Korábban figyeltem a szavazás állását, akkor még a Vidi nagyon vezetett - reagált a hírre Ocskay Gábor szakosztály-igazgató. - Minden bizonnyal az utolsó hetek jó szereplése sokat nyomott a latban, ez is jelzi, hogy a szurkolóink egy emberként mögöttünk állnak. Lassan kezdődik a rájátszás, a hegymászás közben pihenőhöz értünk, de nem állhatunk le. Olyan magasra indulunk, ahol már oxigénpalack kell, ám nekünk  nincs ilyenünk. Voltak azonban  olyanok, akik így is sokáig  értek...



A legjobb sportolók versenyében valamivel egyértelműbb volt a szavazati arány, az öttusázók  moszkvai világbajnokságának egyéni ezüstérmese, a junior világ- és Európa-bajnok Kovács Sarolta győzött megelőzve az úszó Takács Krisztiánt és a kosárlabdázó Hanga Ádámot.
Eredmény: 1. Kovács Sarolta 38%, 2. Takács Krisztián 34%, 3. Hanga Ádám  28%.
- Nagyon örülök az Aranyalmának, korábban már az utánpótláskorúak között megkaptam a díjat és boldoggá tesz, hogy immár ez a felnőttek között is sikerült - mondta az Alba Volán öttusázója.  - Remek év volt a 2011-es, nem csak a korosztályomban nyertem, hanem a felnőttmezőnybe is sikerült berobbannom. Nagyon remélem, hogy kijutok a londoni olimpiára, ott pedig az első nyolcba kerülök. Persze van merészebb álmom is, ha a moszkvai vb-hez hasonlóan jó napot fogok ki, akkor egy érem is elérhető.



Az utánpótláskorúak versenyében az ifibajnok és felnőtt bajnoki bronzérmes  ökölvívó Hegyi Barnabás megelőzte  a röplabdázó Neukum Gábort és az öttusázó Demeter Bencét.
Eredmény: 1. Hegyi Barnabás 40%,  2. Neukum Gábor 35%, 3. Demeter Bence 25%.
 - Örülök a díjnak és mindenkinek köszönöm, aki rám szavazott - így Hegyi Barnabás. - Nem lehet panaszom az előző esztendőre, bár azt hiszem, még jobb eredményeket érhettem volna el, ha nincs a csuklósérülésem, amellyel még mindig küszködök. Remélem, mihamarabb meggyógyulok és olyan eredményeim lesznek, hogy talán ebben az esztendőben már a felnőttek kategóriájában is szavazhatnak majd rám az olvasók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!