Balesetsorozat: motoros csavarodott a betonoszlopra, kamion sodort el egy autót

FMH - Több közúti baleset is történt Fejér megyében, de szerencsére egyik sem volt súlyos kimenetelű. Motorosok, autósok sérültek.

feol.hu

Hétfőn ismeretlen személy egy fehér színű Man önrakodó teherautóval Alcsútdoboz belterületén, Tabajd irányába tartó haladása közben egy enyhe balkanyarban külső tükrével nekiütközött egy mellette elhaladó érdi sofőr által vezetett Scania tükrének. Ezt követően a Man bal oldali külső tükre az ajtóüvegnek csapódott, az üveg betört, a szilánkok a fülkébe szóródtak. A jármű vezetője a törmelékektől könnyen sérült. A balesetet követően a Man megállás nélkül Tabajd felé továbbhajtott. A rendőrség segítségnyújtás elmulasztása bűntett ügyében indított nyomozást. A széleskörű adatgyűjtés eredményeként megállapították az okozó sofőr személyét, majd a férfit előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki.
 
 
Hétfőn este a mentők értesítették a rendőrséget egy Székesfehérvár, Nagyszombati úton bekövetkezett balesetről. Egy 15 éves segédmotoros fiú haladása során megijedt, amikor egy jármű utolérte. Jobbra rántotta a kormányt, ezután előbb egy útpadkán álló kettős beton villanyoszlopnak esett, majd a földre zuhant. A fiút válltöréssel és fejsérüléssel szállították kórházba.
 

Nem sokkal később egy, a 62-es főúton közlekedő járműszerelvény sofőrje az M7-es felüljáró után a külső sávba akart átsorolni, de eközben észlelte a külső sávban szabályosan haladó Opel Vectrát, amivel ütközött. A Volvóhoz kapcsolt pótkocsi magával sodorta a személyautót, és egy kanyarodó sávban álló török kamion pótkocsijához csapta. Az Opelt vezető 43 éves székesfehérvári sofőrt agyrázkódás gyanújával szállították kórházba. Sérülése vélhetően nyolc napon belül gyógyul.
 
 
Éjjel Székesfehérváron a Vásárhelyi úton közlekedett egy 35 éves segédmotoros hölgy, aki a vasúti átjárónál balra kívánt kanyarodni. Kanyarodási szándékát azonban figyelmen kívül hagyta egy mögötte haladó Renault sofőrje, és balról előzni kezdte. A két jármű ennek következtében ütközött. A balesetben a motorosnak eltörött a kulcscsontja - olvasható a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője,
 R. Szabó Ágnes összefoglalójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!