Balesetek tömkelege - ittas vezetőből sem volt hiány

FMH - Az elmúlt egy hétben húsz sérüléssel végződő esemény helyszínén dolgoztak a rendőrök. A megállapítások szerint öt esetben ittas volt az okozó, egy ízben a vétlenről állapították meg ugyanezt, és ugyancsak egy esetben okozó és vétlen is ittasnak bizonyult a szondaáztatás alapján.

feol.hu

A június 12-étől 19-ig terjedő időszakban egy halálos kimenetű baleset mellett kilenc súlyos és tíz könnyű sérüléssel végződő balesetnél helyszíneltek Fejér megye rendőrei. A balesetekben egy személy vesztette életét, és további huszonnégyen sérültek valamilyen mértékben. A halálos baleset bekövetkezésének elsődleges oka extrém magas sebesség alkalmazása volt. A 64-es főúton történt balesetben a szakértő elsődleges megállapítása szerint a sofőr jóval 200 km/óra feletti sebességgel hajtott. A balesetben az autó utasa hunyt el, a sofőr könnyen sérült. A bekövetkezett balesetek a jegyzőkönyvek tanúsága szerint rendkívüli változatosságot jeleznek. Továbbra sem elhanyagolható ok az elsőbbségi jog meg nem adása, valamint a kanyarodási szabályok megsértése, az ittasság pedig öt esetben volt jelen. A rendőrök negyvenhat ittas közlekedőt még az előtt szűrtek ki a forgalomból, hogy kárt tettek volna magukban, másokban, vagy anyagi javakban.
 
A sérültek között hét kerékpárost, két gyalogost és két motorost jegyez a statisztika. 

A rendőrség továbbra is kéri, hogy figyelmesen, óvatosan, a szabályok maradéktalan betartása mellett, kifogástalan műszaki állapotú járművel vegyenek részt a forgalomban - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, R. Szabó Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!