Bál, nem középiskolás fokon

Székesfehérvár – Közel húsz év után ismét rendeztek pedagógus bált Fejér megye székhelyén. Fehérvár tanító emberei megmutatták: nem csupán a katedrán állják meg a helyüket Az est igazi közösségi megmozdulás volt.

Silye Sándor

 A Hotel Magyar Király bejárata díszesen kivilágítva, az oszlopokon elhelyezett égők csillogása arról árulkodott, a farsang ideje van mostan. A báli teremként funkcionáló tér előtt köszöntő szavak és csókok csattannak, a vendégeket fogadó kedves, előzékeny bált szervező kollégák kísérték helyükre az érkezőket. A város vezetői is jelen voltak, Cser- Palkovics András polgármester, aztán Brájer Éva, Égi Tamás, Róth Péter alpolgármesterek társaságában ott volt Östör Annamária és Mészáros Attila képviselő, tanácsnok is. Sipos Imre, a szervezők vezetője köszöntötte a megjelent 277 óvodákban, iskolákban tanító bálozót, és a hozzátartozóikat. Cser-Palkovics András arról beszélt, gyermekeink is őrizzék majd ezt a hagyományt, amelyet végre újjáélesztettek. Fellépett a Fehérvár hangja győztese, a döntő két résztvevője, és a Laguna tánccsoport. Az ízletes vacsora után – amelyet a pincérek diszkréten, elegánsan és rendkívül gyorsan tálaltak – a nyitótánc szereplői felkértek egy-egy bálozót, s ezzel kezdetét vette a tánc. A placc gyorsan megtelt, a párok forogtak, pörögtek - nem középiskolás fokon, bizonyítva ama tétel igazát, miszerint sok jó ember kis helyen is elfér  

- Rákos Csabánéval sokszor beszélgettünk arról, hogy újra össze kellene hozni a pedagógusokat, találkozzunk egymással, ne csupán szakmai összejöveteleken tegyük ezt meg. Bizonyítsuk ezzel is, fontos részei vagyunk a városnak. Így kezdődött – mondta Sipos Imre, a Teleki gimnázium igazgatója.

Lovranits József, a Lánczos Kornél Gimnázium igazgatója bűvészként is megmutatta magát, nagy sikerrel. A sok taps mellett kissé hangosabb volt a sokaság, amikor egyik igazgatótársa segítségével pénzt varázsolt a levegőből. Hasznos mutatvány, kár, hogy az életben néha még a trükkök is kevesek ehhez Ahogy közeledett az éjfél, szinte már senkit sem lehetett megtalálni a saját helyén, keveredtek az asztaltársaságok, zsongott minden.

- A másik lényeges dolog, amiért létrehoztuk a bált, hogy megteremtsük annak lehetőségét, hogy a közösséget „csinálók” is közösségi életet éljenek. Persze, vannak a városban különböző szakmai csoportok amelyek rendszeres kapcsolatban vannak egymással, de mégiscsak más az ilyen alkalom – vélte Sipos Imre.

- Jó volt látni, hogy mindenki jól érzi magát nálunk. Bízok benne, hogy ettől kezdve minden év február első szombatját nem adhatjuk ki másoknak, mert az a pedagógusok napja lesz – jelentette ki Matók István, a házigazda hotel éttermének a vezetője.

Nap, napot követett, a szombat vasárnapba fordult, s hajnaltájban mindenkire  „a 2x2 józansága hullt”: jó, és szükséges volt ez a találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!