Ázsiáig gurultak - Alcoa kerekeken futnak a távol-keleti tartálykocsik

Fusina, Surabaya, York, Székesfehérvár - Az Alcoa helyi gyárában kikészített keréktárcsákon gurultak ki Indonéziában az első alumínium országúti üzemanyag szállító tartálykocsik.

Klecska Ernő

Kigördült az autópályára az első Indonéziában gyártott országúti üzemanyag szállító tartálykocsi, amely az Alcoa vastag alumínium lemeztermékéből készült és Alcoa alumínium teherautó-felnivel van felszerelve. Az 5182-es RoadTanker vastaglemezt, a specifikus vastagságú kombinált lemezt az Alcoa Mill Products Europe (Alcoa Európai Hengerművei) fejlesztette ki veszélyes áru szállítmányozását végző országúti tartálykocsi céljára.  A PT. MECO INOXPRIMA, Indonézia egyik legnagyobb folyékony propángáz (LPG) ellátó, tároló- és szállítmányozó cége az országban elsőként kezdte meg alumínium tartálykocsik gyártást.


Az Alcoa Fusina-i (Olaszország) üzeme szállította a vastaglemezt a Meco-nak, mivel a cég két évvel ezelőtt kezdte el a prototípus kidolgozását. A gépi-megmunkálású felületi kikészítésű teherautó keréktárcsát az Alcoa székesfehérvári gyára állította elő, majd továbbította az Alcoa Wheel Products Asia részére - tudta meg lapunk.
 A Meco történelmet írt, úttörőként jelent meg az indonéz alumínium országúti tartálykocsi piacon  mondta Ingrid Muhlbock, az Alcoa European Mill Products elnöke. Az Alcoa világszerte számos vevőjének szállítja 5182Tanker vastaglemezét veszélyes anyagok tárolására és szállítására szolgáló tartálykocsik gyártása céljára.
-  Az Alcoa 2011-ben körülbelül 2 millió kamionkereket gyárt, ennek egyharmadát a székesfehérvári üzem állítja elő,  elsősorban az Európai piac  számára - tájékoztatott Török Attila, a Keréktermék gyáregység vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!