Azonnali bontást javasoltak a Móri út 8-ban, megkezdődött a munka

Székesfehérvár - A múlt héten, gyors önkormányzati döntés után, életveszély miatt költöztették ki a Móri út 8-ban lakó cigány családokat. Kérdéses volt, mi legyen az épülettel: bontani kell vagy fel lehet újítani? A statikai vélemény alapján ma kiderült, hogy elbontják.

feol.hu

Elkészült a statikai szakvélemény a Móri út 8-ról, ami kimondja: azonnali bontást igényel az épület. A részletes vizsgálatok megerősítették, hogy az érintésvédelmi problémák és a kéményekben visszaáramló szén-monoxid mellett további gondok is vannak a házzal.

A szakvélemény megerősíti, hogy az épület tartószerkezete élet- és balesetveszélyes. A csapadékvíz-elevezetés hiánya miatt a falakat alámosta az eső, így azok már nem tudják megtartani a házat. A statikusok helyszíni szemléje arra is fényt derített, hogy elkorhadt a tetőszerkezet és hiányos a kémények falazata.

Nem helyreállítható az épület a statikai szakvélemény alapján. A ház azonnali bontásának megkezdését, illetve a veszélyes falszakaszok megtámasztását javasolják az önkormányzatnak. Az élet- és balesetveszély miatt a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. megkezdte a bontást. A munkálatok előreláthatóan öt napig tartanak, ez idő alatt az ott található, több száz köbméternyi hulladékot is elszállítják majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!