Az ötmilliárd mobiltelefon világa

Székesfehérvár - Gondolná-e valaki, hogy 1 milliárd működő számítógép és 2 milliárd internetező ember él a világban? Hatalmas ökológiai lábnyomot jelent ez...

S. Töttő Rita

- Tegyétek fel a kezeteket, hányatoknak van mobiltelefonja? És hányatoknak nem ez az első? - kérdezte Csótó Mihály, az Információs Társadalom- és Trendkutató Központ kutatója az általános iskolás gyerekektől csütörtökön a Gaja Környezetvédő Egyesület által szervezett zöld suli konferencián a Hiemer-házban. Mindkét kérdésnél szinte az összes kéz a magasba lendült. A kutató megdöbbentő adatokat tárt a diákok elé:  A kütyük világát éljük, amelyben 1 milliárd működő számítógép, 5 milliárd mobiltelefon van és 2 milliárdan interneteznek - mondta, s elárulta azt is, milyen megterhelő ez a bolygó számára. Ennek ellenére hozzátette: - Úgy gondolom, sok pozitív hozadéka van ezeknek a szerkezeteknek, de meg kell tanulnunk kezelni a helyzetet. A zöld informatika, az információs technológiák környezetileg fenntartható módon történő kezelésével csökkenthetők a negatív hatások. A szükségletek felmérése szintén sokat segíthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!