Az MSZP ügyészséghez fordul a Fejér megyei önkormányzat egyik szerződése miatt

Az ügyészséghez fordul Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője, hogy vizsgálják meg, milyen bűncselekmény gyanúja merül fel a Fejér Megyei Energia Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyében, amely 15 év alatt 5,8 milliárd forinthoz juthat a megyei önkormányzattól.

feol.hu

Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a Fejér megyei önkormányzat egy magáncéggel közösen egy kft.-t hozott létre, amelynek 15 évre ingyenesen vagyonkezelésbe adta az általa fenntartott iskolák, szociális intézmények fűtési rendszerét.
Hozzátette: mindezért a kft. egy összegben, előre 502 millió forint bérleti díjat fizet ki, és az önkormányzat megtéríti a kft.-nek a fűtéshez felhasznált energia árát, illetve szolgáltatási díj címén havonta több mint 32 millió forintot fizet ki.
Megjegyezte, a szerződésben szerepel, hogy a cég mintegy 4,3 milliárd forint értékben felújítja a fűtési rendszereket, de "apró szépséghiba", hogy az elvégzendő fejlesztések körét és mértékét "puhán" írják körül, így a kft. lényeges befektetés nélkül 15 év alatt 5,8 milliárd forinthoz juthat.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!