Az év legmelegebb napja lesz ma!

Az év eddigi legmelegebb napja lesz a szerdai, a Békéscsaba-Debrecen vonalon kell a legnagyobb forróságra számítani - tájékoztatta Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-t.

feol.hu

Az országban 32-36 fok körül alakul a hőmérséklet szerdán. A legmelegebb Kelet-Magyarországon, a Békéscsaba-Debrecen vonalon várható, ahol akár 36-37 fok is lehet. Budapesten 35 fok körül alakul a hőmérséklet. Az UV-B sugárzás továbbra is extrém erősségű, 8,1-es lesz - mondta a meteorológus.
A kánikulai meleg ellenére valószínűleg nem dőlnek majd meg az évszázados rekordok. A legmelegebbet eddig ezen a napon Túrkevén mérték, ott 38,1 fok volt 1931-ben. A budapesti napi rekordot 37,4 fokkal 1928-ban jegyezték fel - fűzte hozzá.
A hőséget némileg csökkenti majd a szerda délután nyugatról érkező hidegfront. Emiatt késő délutántól nyugaton helyenként már erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és ott elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Hétvégén pedig már jelentősen enyhül a meleg - mondta a meteorológus.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!