Az ép emberek sem hibátlanok

Székesfehérvár - Péntek délelőtt Brájer Éva alpolgármester és Vámos Zsolt, az Alba Pláza igazgatója nyitotta meg a nemzetközi Down- szindróma kiállítást a Civil Korzón.

Miskei Anita

Az Alba Pláza ad otthont két héten keresztül a nemzetközi Down-szindróma kiállításnak, amelyet az Angyalszív Alapítvány hozott el Londonból előbb Debrecenbe, majd Székesfehérvárra. A kiállítás célja, hogy a megszokottól eltérő módon, más perspektívából mutassa be a Down-szindrómások értékeit. Sőt, szeretnék felhívni a tárlattal az ép társadalom figyelmét azon emberekre, akik mások, de épp úgy értékes emberek. Vámos Zsolt, a bevásárlóközpont igazgatója kiemelte, szeretnék, ha többen, s jobban odafigyelnének sérült embertársaikra. Hangsúlyozta, reméli, a Down-szindrómások be tudnak illeszkedni. Brájer Éva alpolgármester a kiállításon köszöntötte a Down-szindrómásokat. Megjegyezte, érdemes megvizsgálni, vajon mi, egészséges emberek tökéletesek vagyunk-e. Hiszen - vélte az alpolgármester - a sérült embereknek is lehet olyan élete, amelyben kiteljesedhetnek, s nekünk ezt kell segíteni. A művészet például lehet közös nyelv a társadalomban - tette hozzá.
A Down-szindrómások pedig bizonyították az alpolgármester szavait. Verset szavaltak, énekeltek, s egy táncos produkcióval búcsúztak a bevásárlóközpont közönségétől. Hangsúlyozták, hatalmas szeretet van a szívükben, s csak átlagos életre vágynak, arra, hogy viszontszeressék őket, s arra, hogy ne különböztessék meg őket ép társaiktól. Értékes részei akarnak lenni a társadalomnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!