Az alacsonyabb rendű utak is megújulhatnak

Fejér megye - Uniós forrásból újítják fel a Kápolnásnyék-Vereb-Lovasberény összekötőút és a gyúrói bekötőút egy részének összesen 10,8 kilométeres szakaszát 799 millió forintból.

Fejér Megyei Hírlap

Országosan 945 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el az idén: a Közép-dunántúli régióban majdnem 200 kilométernyi út felújítása valósulhat meg uniós forrásból közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A héten induló projekt egyik eleme a 8117 jelű Kápolnásnyék-Vereb-Lovasberény összekötőút 6,7 kilométeres szakaszának felújítása lesz.

A munka első része a Pázmánd és Vereb között található külterületen, a második Vereb belterületén kezdődik a Berényi út és a Kossuth utca keresztezésénél. A munkálatok során elvégzik a burkolat és a padka, valamint a vízelvezető rendszer felújítását, korszerűsítését. Az úton átmenő vasúti vágány útátjáróját elbontják, a helyén új pályaszerkezetet építenek ki, felújítják az utat keresztező patakok hídjait és a buszmegállókat is.

A projekt másik eleme a 81108-as bekötőút felújítása, amely  magába foglalja Tordas teljes átkelési szakaszát. Összesen  4,1 kilométernyi úton dolgoznak majd a szakemberek, megerősítik a burkolt útcsatlakozásokat, a kapubejárókat is.   Az érintett szakaszon mind a nyolc  buszmegállót felújítják,  autóbuszöblöt  és aszfaltos buszváró peront alakítanak ki, és  a  Szent László patak hídja is megújul. Újrafestik a  burkolatjeleket, a kopott táblákat pedig kicserélik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!