Áthidaló kölcsön keddtől

Budapest - Az MSZP szerint nem várható, hogy tömegesen veszik majd igénybe a nehéz helyzetbe került lakáshitelesek az állami garanciával nyújtott áthidaló kölcsönt.

feol.hu

Az összeget   keddtől lehet igényelni a hitelt folyósító banktól. Dér Zsuzsanna, az MSZP Fejér megyei országgyűlési képviselője kedden elmondta, hogy az áthidaló kölcsönt  2010. június 30-ig igényelhetik a 2008. szeptember 30. után  munkájukat elvesztők, vagy egyéb körülmények, a törlesztőrészlet  jelentős növekedése, illetve a jövedelmük jelentős csökkenése miatt  nehéz helyzetbe került családok. Hozzátette, hogy nem mind az 1,7  millió lakáshitellel rendelkező család került nehéz helyzetbe.
Az áthidaló kölcsönt a szabad felhasználású hitelek után is  igényelhetik azok a családok, amelyek ingatlanukat ajánlották fel a  kölcsön fedezeteként. A kedvezmény kizárólag a 2009. június 30-ig  megkötött hitelszerződésekre, a 30 millió forintot meg nem haladó  forgalmi értékű ingatlanokra és a 20 millió forintot meg nem haladó  kölcsönökre vonatkozik.
Az áthidaló  kölcsönt nemcsak a devizában, hanem a forintban eladósodott családok  is igénybe vehetik attól a banktól, amely a hitelt biztosította. Az állami garanciával nyújtott kölcsön két évre teszi  lehetővé, hogy a nehéz helyzetbe került családok  részletüknek csak egy részét fizessék. Munkanélküliek  esetében ez a lehetőség havi legalább tízezer forintos  részletet jelent, a más körülmények miatt nehéz helyzetbe  kerültek esetében a család havi nettó jövedelmének maximum 30  százaléka lehet a törlesztés.  A fizetésre a  munkanélkülieknek tíz évük, az egyéb körülmények miatt nehéz  helyzetbe kerülteknek öt évük van.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!