Árverésen a Velencei-tavi turisztikai szolgáltatások

A Velencei-tó vendégforgalmának fellendítése végett internetes árverésre bocsátotta több vállalkozó a vendéglátással kapcsolatos szolgáltatásait. A nagycsaládosok pénz helyett PET-palackokkal licitálhatnak - mondta el az MTI-nek az ötlet gazdája.

feol.hu

A turizmus növelésének ezzel a lehetőségével azért próbálkoznak az idegenforgalomban érdekelt tókörnyéki vállalkozók, mert a szezon első felében nem nőtt a Velencei-tavi turizmus - mondta el Bálint György.
Tájékoztatása szerint a projekthez eddig nyolc vállalkozás csatlakozott, s kínál többféle szolgáltatást licitálásra. Az ajánlatok az eredeti ár 70 százalékkal csökkentett szintjéről indulnak. 
 Licitálni lehet egyebek között strandbelépőkre, sátras, faházas, panziós és négycsillagos szállodai szálláshelyekre, játszóházi belépőkre, Velencei-tavi hajóútra, hangulatos vacsorákra, Velencei-tó kártyára.
A nagycsaládosokat segíti az a kezdeményezés, amelynek alapján ők nem pénzzel, hanem műanyag PET palackokkal szállhatnak versenybe a különféle szolgáltatásokért. A palackok darabja az árverésen 100 forintot ér.
Bár a licitálási lehetőség csak hétfőtől "él" a Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósággal közösen kialakított velencei-to.com weboldalon, máris nagy iránta az érdeklődés.
Az első nap elkelt egyebek között a négycsillagos Velence Spa Hotel által 14480 forintos indulóáron árverésre bocsátott, eredetileg 49600 forintba kerülő négyszemélyes szállás 45160 forintért. 
A gárdonyi Sport Beachen pedig a hirdetési árnál jóval magasabb összegért, 860 forint helyett 3600 forintért talált gazdára a két felnőtt és 4 gyermek számára egy egésznapos strandolási lehetőséget biztosító belépő.  
Bálint György szerint a weboldal kínálata folyamatosan bővül majd, s a szervezők számítanak rá, hogy a tó környéki vállalkozások közül többen is csatlakoznak majd az egyedülálló kezdeményezéshez.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!