ARAK: az utánpótlás Közép-magyarországi fellegvára lett

Székesfehérvár - A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) Székesfehérvárt, az ARAK egyesületét is utánpótlásközpont címmel ruházta fel, miután a szakosztály sikeresen pályázott a Sport XXI. Programra.

Bobory Balázs

Az ARAK három évre nyerte el az utánpótlásközpont címet, és minden esztendőben 5,2 millió forintos támogatást kap. A fehérváriak büszkék lehetnek, hiszen komoly konkurenciájuk akadt, Tatabánya és Veszprém mellett pályázott négy  budapesti, illetve főváros környéki egyesület.
- A MASZ régóta tervezte, hogy nem aprózza szét az utánpótlásra szánt összegeket, és most elérkezettnek látta az időt, hogy a Nemzeti Utánpótlás Nevelési Intézettől kapott állami támogatásnak egy részét erről az összegről leválassza, és Kelet-, Nyugat- és Közép-Magyarországon egy-egy utánpótlásközpontot alakít ki. Régóta dédelgetett álmunk, hogy a szövetség kívülről is támogassa munkánkat, hiszen a filozófiánk szerint mi saját nevelésű versenyzőkkel szeretnénk eredményeket elérni. A sikeres pályázathoz az kellett az eredményességen túl, hogy olyan létesítmény-hátterünk van, ami lehetővé teszi a komoly versenyek megrendezését. Tizenhárom pályázat érkezett a szövetségbe, végül Fehérvár mellett  Békéscsaba és Szombathely nyert, de bármelyik munka alkalmas lett volna megvalósításra - monta el honlapunknak Hirt Károly, az ARAK elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!