Amerre lassulhat a forgalom...

FMH - Útfelújítások, pályaszerkezet csere miatt kell egyes helyeken torlódásokra számítania annak, aki szerdán a közutakon közlekedik. Innen tájékozódhat a napi korlátozásokról!

feol.hu

A szlovák határszélen, Komáromban, felújítják a 13-as főutat az 1-es és a 2-es km között. 4 hét alatt a teljes pályaszerkezetet kicserélik. Éjjel-nappal félpályás lezárás lesz érvényben, jelzőlámpa irányítja a forgalmat. A csúcsforgalmi időszakokban mind a helyi, mind pedig a nemzetközi átmenő forgalomban torlódás várható.
 
Az 57-es főúton a lánycsóki, valamint a monyoródi elágazás, a 7–16 km között az M6-os és az M60-as autópálya építési forgalma miatt a jelzőőrök többször leállítják a járműveket. A 7-es km-nél teljes útzár miatt egy rövid szakaszon terelőútra irányítják a járműveket. A munkaterület előtt rendszeresek a torlódások, 15-20 perces várakozásra is számítani lehet.
 
A 71-es főúton Balatonedericsnél aszfaltoznak, a 90-92 km között jelzőőrök irányítanak.
 
A 84-es főúton Sümeg és Ukk között kátyúznak, szakaszosan zárják le a fél útpályát.
 
A Drogmentes Magyarországért ország futás résztvevői ma 9.00 órakor Nagykátáról indulnak és alsóbbrendű utakon futnak Tóalmás – Zsámbok – Tura – Hévizgyörk és Bagon át Aszódig, majd onnan Gödöllőig a 3-as főúton. A gödöllői Szabadság téren az érkezés 15.30 körül várható. A mezőny mögött kisebb torlódásra kell számítani.
 
Pest megyében megkezdték a Taksony – Bugyi összekötőút felújítását. A munka július végéig tart, addig minden nap lezárják az utat 9.00 és 17.00 óra között, majd estétől reggelig Taksony felé egyirányúsítják. Bugyi irányába az 51-es főútról a Kiskunlacháza – Bugyi összekötő úton lehet eljutni.
 
Heves megyében a Kisköre–Tiszanána összekötő utat ugyancsak teljes útlezárás mellett újítják fel. Továbbra is Kömlő felé kell kerülni, amely 20 km-es többlet utat jelent. A lezárt útszakaszra csak a megkülönböztető jelzést használó mentő, tűzoltó, vagy rendőrautó hajthat be. A tervek szerint június közepéig tart a munka.
 
A hét végén Pünkösd, ezért a hét végi kamiontilalom hosszabb lesz : a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik szombat este 10.00 órától hétfő este 10.00 óráig nem közlekedhetnek az országos közutakon.

(forrás: Magyar Közút)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!