Albacomp - Körmend: Küzdelmes győzelem a nyitányon (frissítve: fotóval!)

Székesfehérvár - Győzelemmel debütált az Albacomp kosárlabdacsapata a 2009/2010-es szezon nyitómérkőzésén.

Silye Sándor

Albacomp-MJUS Körmend 91-86 (19-21, 22-20, 25-23, 25-22)

Székesfehérvár, 2200 néző, vezette: Hartyáni, Győrffy, Balog.

Albacomp: SIMON 17, HANGA 23/9, Radovics 13/3, Lee 15/3, Bonner 10/3, csere: Keller, BÓDI 13/6, Fodor K., Antal Sz, Farkas, vezetőedző: Szrecsko Szekulovics, edző: Matus Gábor.

Körmend: THOMAS 27/9, Kutasi, Trummer 3/3, SCOTT 14/6, Diakite 8, csere: Hegedüs 4, TÓTH G. 17/3, Fodor G. 11, Ferencz 2, vezetőedző: Sabáli Balázs.

A Körmend kezdett, a másik oldalon Lee zsákolt és az Alba vezetett. Majd a Körmend, sőt, Trummer elsüllyesztette a fő körmendi fegyvert, az első triplát.

Nagy volt a küzdelem, az első öt percben a vendégek voltak pontosabbak, így náluk volt az előny (7. perc: 11-14).

A hazaiaknál Lee jeleskedett a pontok szerzésében, Simon zárkózott mellé. Kiegyenlített volt a játék és az eredmény (9. perc: 19-19), majd villant Bódi triplája, és először vezetett a második szakasz elején az Albacomp. Bő egy perc múlva Tóth pontjaival megint öt volt oda.

Joggal reklamált Szekulovics mester, hogy a vendégek jól látható durva szabálytatlanságait csak sima faulttal jutalmazták az egyre inkább főszerepet kérő sípmesterek, bár tegyük hozzá, az első félidő nem hozott durva játékot.

Felváltva vezettek a csapatok, ám az előny többször volt a vasiaknál, mint a vendéglátóknál. Egál volt a félidő, sajnálhattuk a kihagyott hat fehérvári büntetőt.

Szünet után Hanga két triplával köszönt be (22. perc: 47-41), Thomas válaszolt szintén messziről, sőt, hamarosan megint egyenlő volt az állás.

Megint megugrott az Alba hét ponttal, de nem hagyta magát a látogató és újból ők vezettek, jókor jött Hanga triplája.

Kár a sok kihagyott büntetőért, csak nem bosszulja meg magát. A záró szakasz kétpontos hazai előnnyel kezdődött, majd a Körmendével folytatódott (34. perc: 70-73).

Óriási izgalmakat hozott a végjáték, Bonner óriási sapkája rongálta a falakat, az utolsó percben hét pont az Albacompnak, maradt öt, nagyon jó meccset nyertek az albások a nyitányon.

.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!