Alba Volán19: cél a rájátszás

Bécs - Hétfőn az osztrák fővárosban, a jégkorong liga névadó szponzorának a székházában került sor az EBEL startja előtti szokásos össznépi sajtótájékoztatóra.

Bobory Balázs

Pihenőnapot kaptak a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongozói, miután a mögöttünk álló hétvégén megnyerték az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktornát. A játékosok minden bizonnyal sokat aludtak, olvastak, regenerálódtak, mindössze Tokaji Viktornak akadt kötelessége:  hétfő reggel a vezetőedző, Jarmo Tolvanen és a menedzser, Elekes Blanka társaságában Bécsbe indult, hogy az osztrák ligában szereplő többi együttes képviselőivel a bajnokság előtti sajtótájékoztatón  vegyen részt. Egy évvel ezelőt ez a feladat még Ted Satorra és ifjabb Ocskay Gáborra hárult...

Minden együttes edzője és egy játékosa ott álldogált az egyesületük meze mellett, közben az EBEL elöljárói ismertették az előző évre vonatkozó statisztikákat és az új szabálymódosításokat. Karl Safron, a liga elnöke nem felejtett el megemlékezni Ifjabb Ocskay Gáborról, ez feltétlenül szép gesztus volt a részéről. Az EBEL-vezetőinek törekvése továbbra is az, hogy családi programmá tegyék a mérkőzéseket, bár aki volt az elmúlt két idényben Ausztriában mérkőzésen, láthatta, hogy mennyire kultúrált módon szórakoznak a sógorok egy-egy összecsapáson.    Christian Feichtinger ligamenedzser elképesztő számokkal szolgált: a 2008/2009-es szezonban 907.740 szurkoló látta a különböző helyszíneken a mérkőzéseket. Ez 16 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A médiamegjelenés is minden képzeletet felülmúlt, elég egy magyarországi adat, az EBEL-ről és a fehérvári alakulat szerepléséről 572 darab írott anyag jelent meg.  A liga erős, a vezetők pedig azt szeretnék, ha még közelebb sikerülne kerülni a színvonalat, szervezettséget tekintve az európai topligákhoz. Ehhez biztos hátterű, erős együttesekre van szükség. A tízcsapatos mezőnyből három alakulat mestere nyilatkozott bátrabban, Pierre Pagé a Salzburggal, Many Viveiros a Klagenfurttal, Kim Collins pedig a Linz csapatával szeretne bajnokságot nyerni, vagy  dobogóra állni. A többiek  a nyolc alakulatot felvonultató rájátszásba szeretnének kerülni, ezért minden bizonnyal nagy harc alakul majd ki. Jarmo Tolvanen is azt hangoztatta, hogy az AV19 harmadik szezonjában már jogos elvárás a playoff elérése, erre most minden esély adott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!