Alba Volán: öt találat a Villach kapujába!

FMH - Az osztrák jégkorongliga (EBEL) következő fordulójában a Sapa Fehérvár AV19 a listavezető Villach csapatát fogadta a fehérvári Ocskay-jégcsarnokban.

Bobory Balázs

Talán az U20-as válogatott mérkőzés miatt, de lassabban gyülekeztek a szurkolól a lelátókon, aztán a mérkőzés kezdetére villámgyorsan sűrű lett a tömeg és ismét több, mint két és félezer ember próbált segíteni kedvencein. A kapuban az elmúlt fordulóban remekül védő Hetényi Zoltán kezdett, a sérülését lassan kiheverő Tommi Satosaari pedig a kispadon foglalt helyet.

Az első cserében a Villach beszorította a hazaiakat, akik aztán Vas János és Peterdi lövésével riogattak. Jó iramú, sportszerű volt a találkozó, mindkét fél komoly figyelmet szentelt a védekezésre, így csak távoli lövések jelentettek gondot a kapusoknak. Egészen addig, amíg az osztrákok előnybe kerültek, ekkor bizony Hetényi parádézott.

A 11. percben robbant a csarnok, gyors fehérvári kontra szaladt végig a pályán, Ladányi, Peterdi, majd Alen volt a korong útja, a finn bekk pedig 8 méterről a bal felső sarokba lőtt, 1-0. Azonnal előnyt kaptak az osztrákok, de Hetényi mindent fogott, sőt, amikor fordult a kocka, a hazaiak kihasználták első létszámfórjukat, Mihály zseniális passzát Ladányi közelről továbbította a jobb alsó sarokba, 2-0. Igazán remekül játszott a Fehérvár, és bár még akadt egy emberelőnye, ezzel nem élt, így is elégedetten mehetett az öltözőbe. 

Lendületes, veszélyes maradt a Sapa a folytatásban is. A fiatalok, Sofron, Nagy és Kóger a második játékrészben többször is őrületbe kergették a villachiakat, akiknek csak a szerencséjén múlt, hogy nem nőtt az előny. Hátul a bekkek tisztán tették a dolgukat, Hetényi pedig elképesztően magabiztos volt. A 33. percben aztán megérett az ifjak megérdemelt sikere: Sofron kiváló keresztpasszát az első fehérvári EBEL-gólját szerző Kóger a kapus lába között lőtte a hálóba, 3-0. Az osztrákok ezután már reményt vesztve próbálkoztak a periódus hajrájában, de imponáló volt a fehérvári együttes, gyorsabbnak, lendületesebbnek tűnt a házigazda. Magabiztos volt az előny a hajrá előtt, amely szintén a házigazdáknak kedvezett, így a végeredmény szép játék után:
Sapa Fehérvár AV19-Villach: 5-1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!