Aláírták: közösen építenek ezután újjá

Budapest - Két egyházi segélyszervezettel, a Magyar Katolikus Karitásszal, és a Baptista Szeretetszolgálattal írt alá kedden együttműködési megállapodást Pintér Sándor belügyminiszter.

J. Mező Éva

 Az együttműködés célja az árvíz sújtotta területeken végzendő munka összehangolása. A megállapodás értelmében a segélyszervezetek az újjáépítés időszakában közreműködnek a kitelepítettek ellátásában és lakhatási feltételeik biztosításában, házaik felújításában, ingóságaik pótlásában. A belügyminisztérium pontos kimutatást biztosít az érintett településekről a szervezetek munkatársainak, rendszeres tájékoztatást ad a helyreállítással kapcsolatos kormányzati lépésekről, továbbá biztosítja a folyamatos egyeztetést. A szerződést Pintér Sándor belügyminiszter, Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat lelkész-elnöke és Spányi Antal, a Magyar Katolikus Karitász püspök-elnöke látta el kézjegyével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!