Ajándék Piquet-nek, az F1 csatornától

FMH - Hosszú idők óta a legjobb hangulatú sajtótájékoztatón vettünk részt az ING jóvoltából: batak, szimulátor, Nelson Piquet, és az elmaradhatatlan bögre.

Vámosi Péter


A szerző és Piquet a bögreátadás után
Fotó: a szerző

A tett helyszíne a budapesti Dózsa György úti központ volt, amely már eleve impozáns és modern épület - még ha ezzel egy gazdasági szaklaptól delegált kollégám nem is ért maradéktalanul egyet. A tetőteraszt és környékét a tárgyalókkal együtt jelölték ki a sajtótájékoztató helyszínéül. Az emeletről – ahová meglepő módon nem szűrődött fel a forgalom zaja - pazar látványt nyújtott a Hősök tere és környéke. A kedves vendéglátók kitettek magukért: kipróbálhatóvá tették a Forma-1-es pilótáknak már alap "játéknak" számító batakot, amely a reflexeinket teszi kellően próbára, úgy hogy még épp elérhető kartávolságra a felvillanó gombokat kell eltalálni.

Volt szimulátor is, tényleg bárki méretére pozícionálható berendezéssel - a biztosító aznapi kiemelt vendége azonnal megérkezése után, felrúgván mindenféle előre megbeszélt órarendet, igénybe is vette azt. Piquet a 2006-os Playstation-os játékban Alonso-t választván (!) megnyerte a három körös gyors futamot, az egybegyűltek legnagyobb derültsége közepette. Így kellően megalapozta a további jó hangulatot az ezt követő, és eredetileg is tervezett sajtótájékoztatóra. Apró mementó, és érdekesség ezen akciójára reagálva: az ifjú az egyik kereskedelmi tv reggeli műsorában még félig álmosan pont arról panaszkodott, a Renaultnál nem adott a szimulátor, így az idei gyenge eredménye részben ennek is betudható...

Nos, ezután a kezdetben kicsit tényleg morcos fiatal (biztos nem kapta meg a reggeli kávéadagját, míg Szujó Zoliék igazi házigazdaként jó magyarosan libamájpástétomot kínáltak neki!) tényleg hozta a régi formáját. Kezdetben kissé egykedvű volt, azonban a házigazda tényleg kitett magáért, és újságírókat is megszégyenítő módon kellően motiválta junior Piquet-et. Végül az utóbbi évek legkacagtatóbb kollektív interjúján vagyunk túl, mely hamarosan olvasható lesz oldalunkon is.
Hogy mást ne is említsek: amennyiben Nelsinho a valóságban is a dobogón végezne vasárnap, úgy, mint a szimulátorban, akkor ezt a remek eredményt az amúgy a Hungaroringen díjátadóként résztvevő ING-es igazgató úr is méltányolja majd, és ahogy a mára motorsport-kedvelő körökben klasszikussá vált vígjátékban, a "Taplógázban" megesett, publikus csókkal jutalmazhatják a huszonéves brazil pilóta teljesítményét!
Az F1 Csatorna ismét egy névre szóló képregénnyel megáldott bögrével kedveskedett a pilótának, aztán hogy tényleg az utolsó Forma-1-es versenye lesz-e a Magyar Nagydíj, ez már a jövő zenéje...

További hírek, fotók, információk a Forma 1-ről itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!