A Vidi férfias küzdelemben maradt alul

FMH - A labdarúgó NB I jelentős mérkőzésére készült a fehérvári Videoton FC csapata, amely pénteken este a Debrecen otthonában lépett a pályára. A Debrecen 3-2-re győzött.

Matók János

A Vidi a pihenéssel eltöltött nap után, délután indult el Hajdúszoboszlóról Debrecenbe, miközben a célállomástól szűk 20 kilométerre egy szivárvány kíséretében sűrűn szakadt az eső. De a városban már nem, s ami nagyon lényeges: a pálya is szinte tökéletes állapotban volt. Szépen gyülekeztek a nézők, majd amikor a Vidi kivonult melegíteni, majd felrobbant a zsúfolásig megtelt vendégszektor. Hiszen már a Debrecen felé tartó autópályákon is látható volt a piros-kék armada, hovatartozásukat a buszokból és autókból kilógó sálak és zászlók egyértelműen jelezték. Aztán amikor a két csapat bevonult a pályára, valami hihetetlen hangzavar, fantasztikus hangulat uralkodott el a stadionban, amit ugyan a televízióban is lehetett látni, ám igazából csak a helyszínen lehetett átérezni. A felfokozott érdeklődésre jellemző: szinte a magyar labdarúgás teljes "krémje", MLSZ-vezetők, menedzserek, szakvezetők és egykori játékosok helyet foglaltak a lelátókon.

A hazai csapat kezdte el a rangadót, mondani sem kell, hogy zsúfolt nézőtér előtt. Szinte tapintani lehetett a feszültséget, hiszen ahogy mondani szokás: nem babra ment a játék, mert akár a bajnoki cím sorsa is eldőlhetett a kilencven perc során. És ezt bizonyítandó, a 7. percben máris vezetéshez jutott a Vidi: egy labdaszerzés után Elek szépen hozta helyzetbe magát, és 14 méterről a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 0-1. A válasz a 11. percben Bodnár kapu fölött elsuhanó bombája volt, majd Andics mentett szögletre Feczesin elől. Támadott, támadgatott a Loki, de eredmény nélkül. Aztán Andics kopírozta le Bodnárt, de ő sem járt sikerrel. Többet birtokolta a labdát a hazai csapat, de ez meddőnek bizonyult. Viszont a 23. percben Szakály Péter 6 méterről lőhetett kapura, ám csapattársát, Coulibalyt találta el az arcán, így végül kirúgással folytatódott a játék. Aztán Czvitkovics megpattanó lövését kellett Sebőknek fognia. Beszorultak a vendégek, s ez a 28. percben góllal járt, miután Laczkó beívelését követően Szakály 2 méterről kanalazta a labdát a hálóba, 1-1. Őszintén szólva érett az egyenlítés. Majd a 35. percben Polonkai 23 méteres lövését kellett hárítania Polekszicsnek, ezzel is jelezve: nem csak a Loki vezet támadást. Sőt, a 40. percben ismét Elek szlalomozott át a védőnk, de estében már csak Polekszicsot találta el a labdával. A túloldalon viszont újból Szakály fejese jelentett veszélyt. A következő pillanatban viszont már a Lokinál volt az előny, mert a tiszta helyzetben hagyott Czvitkovics 12 méterről a bal sarokba nyeste a labdát, így a 42. percben 2-1-re vezettek a hazaiak. A 45. percben viszont az egymásra váró Szélesi és Polekszics majd nem összehozta a gólt, hiszen Polonkai a kapu felé löbbölt, de a kapus végül megkaparintotta a labdát. Az első félidő így egygólos haza előnnyel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!