A Ventifilt vette meg a Holding

Székesfehérvár - Tovább terjeszkedik a Videoton a magyar piacon: az STS Technology cégcsoport többségének megszerzése után most a Ventifilt vásárolta fel.

MTI

Mintegy félmilliárd forintért megszerezte a Videoton vállalatcsoport  a Ventifilt Zrt. 94 százalékos részvénycsomagját - mondta Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója. A 2009-ben megkezdett tárgyalások,  az időközben zajló üzletkötés idén zárult le a versenyhivatali jóváhagyással. A Ventifilt megszerzésével egyedi hegesztett acélszerkezeteket, illetve ipari légtechnikai és légtisztító berendezéséket tervező-gyártó céget vásárolt fel a Videoton. A Ventifilt 2010-es forgalma 750 millió forint volt. Elsősorban a vegyiparban, az energetikai iparban és a hulladékégetőkben alkalmazzák termékeit.
Lakatos Péter  és Sinkó Ottó vezérigazgatók elmondták,  a Videoton nem cégfelvásárlásokra koncentrál, de ha adódik egy olyan alkalom,  azzal igyekeznek élni. A Ventifilt a Videoton fő tevékenységi körétől távol eső területen működik, de üzleti modellje hasonló a felvásárló holdingéhoz: végez bérgyártást és szolgáltatásokat is.  Lakatos Péter elmondta, a Videoton németországi külkereskedelmi képviselője több ügyfelet  hozott a hajdúnánási cégnek.
  A Videoton Holding tavaly  jó évet zárt. A nyolcezer embert foglalkoztató cég árbevétele 86 milliárd forintot tett ki, ami a válság előtti éveket idézi. A Magyarországon kilenc, Bulgáriában és Ukrajnában egy-egy  telephellyel működő csoport nyereséges volt. Fő piacain, az elektronikai gyártás területén a megbízásaik értéke növekedésnek indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!