A Velencei-tó jege is veszélyes még!

FMH - Vasárnap 6-8 centis volt a jég Agárdnál, ami nem elegendő. Keddtől locsolják majd a Popstrandnál lévő pályát, hogy a hét végére már biztonságos legyen.

feol.hu

Magyarország állóvizein csak az arra kijelölt helyen lehet korcsolyázni, hívta fel a figyelmet tegnap a Magyar Tűzoltó Szövetség. A  10-12 centimétert mindenképpen el kell érnie a jég vastagságának a  biztonságért, és a befagyott vízfelületnek összefüggőnek, sérülésmentesnek kell lennie. De nem csak a tó lehet veszélyes. A tűzoltók csak a forgalmas csomópontokon, közintézményeknél végeznek jégcsapmentesítést, ott, ahol az veszélyezteti a közlekedést: a  magán- és társasházakról a tulajdonosnak kell levernie a jégcsapot. Amennyiben ezt nem tudja elvégezni, körül kell kerítenie azt a járda- vagy útszakaszt, ami veszélyes.
A Balatonnál szintén nem elég vastag és összefüggő a jégréteg, de ha ilyen marad az idő, a jövő héten már lehet korcsolyázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!