A várandós nőkre veszélyesebb az új influenza

FMH - Azokat a terhes nőket, akik az új típusú influenzával fertőződnek meg, fokozottabban veszélyeztetik súlyos, akár halálos betegségek.

feol.hu

Az  amerikai járványellenőrzési és megelőzési központ (CDC) munkatársa, Denise Jamieson megjegyezte: összevetve a teljes lakossággal, a terhes nők körében négyszeresére emelkedett a H1N1 vírus miatti kórházi kezelésre szorulók aránya. 
A CDC tanulmánya szerint a várandós anyákra általában véve is veszélyt jelent az influenza, de a H1N1 vírus még inkább fenyegeti őket, és a számítások szerint az új influenzában megbetegedett terhes nők elhalálozási arányszáma jóval magasabb az átlagnál.  
Jamieson elmondta, hogy intézetéhez hivatalosan eddig összesen 302 H1N1-es halálesetet jelentettek. Ezek közül 266 esetről van az intézetnek viszonylag teljes látlelete, köztük 15 terhes nő haláláról, ami hat százalékos arányt jelent. Tekintve, hogy az amerikai lakosság egészét véve az áldott állapotban lévő nők száma egy százalékot tesz ki, a H1N1-es vírussal való megfertőződés miatt meghalt terhes nők száma kétségtelenül magas.
A kutató szerint azonban a nőknek az új influenza miatt nem kell halogatniuk a teherbe esést, vagy a várandós asszonyoknak nem kell kétségbeesniük. Nincs bizonyíték ugyanis arra, hogy a terhes nők hajlamosabbak arra, hogy elkapják az új influenzát, mint mások.
Jamieson szerint azonban annak a terhes nőnek, akinél a betegségre utaló tünetek jelentkeznek, haladéktalanul orvoshoz kell fordulnia. Az ellenszérum beadása sem késlekedhet, a leghatékonyabb, ha a megfertőződött terhes nő 48 órán belül megkapja a vakcinát.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!