A többség szükségesnek látja a megszorításokat

FMH - A megkérdezettek többsége úgy véli, hogy a gazdaság rendbetételéhez mindenképpen szükség van a megszorításokra - derül ki a Szonda Ipsos közvélemény-kutató cég egyik friss felméréséből.

feol.hu

Az ezer ember telefonos megkérdezésén alapuló közvélemény-kutatás eredményei szerint a válaszadók 57 százaléka szerint, ha a Fidesz kerülne kormányra, az ígért adócsökkentés mellett megszorításokat is végrehajtana a párt, további 10 százalék véli úgy, hogy adócsökkentést sem hajtana végre és mindössze 17 százalék azok aránya, akik szerint az adócsökkentést megszorítások nélkül vinné véghez a Fidesz.
A kutatási eredmények szerint a megkérdezettek 70 százaléka helyesli Gyurcsány Ferenc kormányfő lemondását és 53 százalékban vannak azok is, akik szerint ez a döntés az ország érdekét szolgálja.
A válaszadók 41 százaléka véli úgy, hogy egy pártok egyetértésével alakult, szakértő által vezetett kormányra van szükség, míg 42 százalék az előre hozott választások híve, és mindössze tíz százalék azok aránya, akik egy új pártpolitikus által vezetett kormányt látnának szívesen. A kormánypártiak 66 százaléka szakértői kormányt, az ellenzékiek 70 százaléka az előre hozott választásokat tartaná megfelelő megoldásnak - ismerteti a Népszabadság a közvélemény-kutató cég felmérését.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!