A tehetséget szolgálják

Székesfehérvár - Az országban elsőként az iskolák közül Tehetség Szolgálatáért díjjal ismerték el a Lánczos Kornél Gimnáziumot.

Gábor Gina

A díjat Lovranits József,   a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium igazgatója vette át Budapesten, ahol második alkalommal rendezték meg az országos tehetségnapot, a tehetség segítő hálózat kialakítását szolgáló  Magyar Géniusz program keretében.


 Csermely Péter, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács vezetője  hangsúlyozta: ez a nap alkalmat nyúlt a tehetségek és a velük  foglalkozó szakemberek  elismerésére. Az ünnepségen adták át a  tehetséges fiatalokat elismerő  "Felfedezettjeink" díjat. A Tehetség Szolgálatáért kitüntetést azok kapták, akik az oktatásban karolják fel a tehetségeket. Az idén először tehetségnagyköveteket is felkértek, hogy képviseljék a  tehetségek felkutatásának, támogatásának és fejlesztésének ügyét.
Április 7. és  9. között  rendezik meg az uniós elnökség tehetséggondozási konferenciáját:  ez lesz az első európai tehetségnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!