A pálya mellett tárolt vasúti síneket akart értékesíteni egy csaló

FMH - Egy férfi magát a vasúttársaság alkalmazottjának kiadva próbált meg vasúti síneket értékesíteni ötmillió forint értékben. A vevő azonban gyanút fogott, és a rendőrségen bejelentést tett - tudtuk meg a rendőrségtől.

feol.hu

A Székesfehérvár-Budapest között zajló vasúti pályarekonstrukció részeként kerültek vasúti sínek a készülő új pályaszakasz mellé Zichyújfalu térségében. A nagy mennyiségű vasanyag felkeltette egy pusztaszabolcsi férfi figyelmét, aki úgy gondolta, pénzt csinálhat a fémből. Más néven, magát a vasúttársaság alkalmazottjának kiadva vevőt keresett a sínekre, és mintegy ötmillió forint értékben meg is alkudtak. Adásvételi szerződés is készült az ügyletről, amit a férfi a MÁV nevében írt alá. A megadott számlaszámra azonban nem érkezett meg az átutalás, mert a vevő gyanút fogott, és értesítette a rendőrséget.

A területileg illetékes gárdonyi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az ál-alkalmazottat, aki beismerő vallomást tett.

Kiderült, hogy a férfit a múlt év nyarán tetten érték, amint társaival a Zichyújfaluban lévő vasútállomás mellett lerakott vasúti sínekből többet eltulajdonított. Idén februárban egy másik hasonló ügyben tanúként hallgatták ki. Akkor egy ismerőse kérte meg, hogy szervezzen meg egy fuvart vasanyag elszállítására.

Szintén Zichyújfaluból vitték el 35 tonnányi sínt, amit később a rendőrség megtalált Pusztaszabolcs területén. Az ellopott, méteres darabokra vágott sínek értéke 2,1 millió forint volt. Az ügyben akkor egy hasonló ál-adásvételi szerződés került elő, mint a jelenlegi eljárásban. Az ügyek összekapcsolódásának lehetőségét is vizsgálja a rendőrség, valamint azt is nézik, hogy kik segítették a vevő megtévesztésében.

A jelenleg csalás miatt őrizetben lévő 43 éves férfi felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el ez utóbbi bűncselekményt. A Fővárosi Bíróság lopás miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte 2009-ben, amely ítélet végrehajtását három évre felfüggesztette. Mivel jelen eljárás folyamán a tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével veszélyeztetné a bizonyítást, a gárdonyi nyomozók indítványozták a férfi előzetes letartóztatását – közölte pénteken R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!