A nők kutyái rosszabbul bírják a nyaralást?

A házi kedvencekre kötött utasbiztosítások közül a kifizetések több mint 70 százalékában hölgy a tulajdonos - derül ki egy kisállat-biztosítást is kínáló társaság közleményéből.

feol.hu

Stefan Siman állatterapeuta szerint ennek valószínűsíthető oka, hogy a nők hajlamosabbak eltúlzott érzelmekkel viszonyulni kedvencükhöz. Ritkábban fegyelmezik őket, kevésbé határozottak állataikkal, mint a férfiak, így nyaralás közben azok hamarabb és gyakrabban kerülnek veszélybe vagy megbetegedést okozható helyzetbe.
Nyaralás közben az emberekről az állatokra is átragad a szeleburdiság, amely sok furcsa helyzetet, nem várt kellemetlenséget okozhat. A nyaralás alatt a sok élmény hatására a gazda intenzív figyelme csökken, amit az állatok általában zokon vesznek. A megszokott érdeklődés visszaszerzése érdekében sokszor olyan nyaktörő mutatványokra is képesek, amelyek miatt azonnal az orvosi rendelőben kötnek ki - hívja fel a figyelmet a közlemény.
Egyes állatokon megfigyelték, ha valamit nagyon nem akarnak, az emberhez hasonlóan hajlamosak betegséget szimulálni. A QBE Biztosító statisztikája szerint a nyaralás alatt orvoshoz kerülő állatok 10 százalékánál a szervi tünetek mögött pszichikai jelenségek húzódnak, semmilyen kimutatható szervi bajuk nincs. A színlelés oka lehet rossz utazási tapasztalat vagy megszokottnál kevesebb figyelem. Ha az állatnak van rossz utazási tapasztalata, akár már a bőröndök elővételekor, vagy az utazás más jeleire is belekezdhet egyfajta színjátékba. Lógatja az orrát, támolyog, betegnek mutatkozik. Ez az utazás közben is előfordulhat, ha négylábú barátunk mellőzve érzi magát - idézi a cég közleménye az állatterapeutát, aki szerint a megoldás ilyenkor nem a tünetek negligálása, hanem fokozott odafigyeléssel kell megelőzni, hogy az állat ilyen trükkökre kényszerüljön.
Az azonosítóchip, az oltási könyv és az utazás előtti féregtelenítés ma már elengedhetetlen, de mindig érdemes tájékozódni a célország, az igénybe vett légi-, hajózási- vagy vasúttársaságok állatokra vonatkozó szabályairól is - hívta fel a figyelmet a közleményben Dénes Attila, a biztosítótársaság vezetője.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!