A MOB-tagság velejárói

FMH - A Magyar Olimpiai Bizottság vasárnapi közgyűlésén a testület tagjai közé választották Schneider Bélát, a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatóságának vezetőjét.

zaol.hu

Két Fejér megyei taggal bővült vasárnap a Magyar Olimpiai Bizottság: Garancsi Istvánnal, a Videoton FC tulajdonosával és Schneider Bélával, az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának a vezetőjével.

- Miként kerültek be a magyar sport legmasabb szintű irányító testületébe?
 
- A sporttörvény változásából adódóan, január elsejétől a MOB irányítja az egész magyar sportot - tájékoztatott a maga részéről Schneider Béla, majd így folytatta: - Mivel széles a szegmens, a törvény értelmében szakmai tagozatokat hoztak létre: olimpiai-, nem olimpiai-, diák és hallgatói-, szabadidő- és a fogyatékosok sportjának a tagozatát. Ezeknek a vezetői egyúttal a MOB alelnökei is lettek. Garancsi Istvánnal együtt a szabadidő szakmai tagozatba jelöltek még a MOB közgyűlése előtt, ott pedig beválasztottak.

- Ön, mint az MLSZ megyei igazgatója ismert, honnan a kötődés a tagozat irányába?

- Nagyon sokan tudják, de van aki talán még nem, hogy immár több évtizede dolgozom a Szabadidősport Szövetség elnökségében, s ebben a tisztségemben rengeteg program kidolgozásának a részese voltam. Miután a labdarúgás az egyik legnépszerűbb szabadidős sporttevékenység, ezért is került szóba a személyem a szakmai tagozatnál.

- Nyilván van már elképzelése a feladatát illetően.

- Erre határozott igen a válaszom. Elsősorban a szakmai tagozat érdekeit szeretném képviselni a testületben, s tapasztalataimat kamatoztatva tevékeny munkát vállalnék a különböző pályázati rendszerekben. A MOB egészét tekintve pedig, természetesen az egész magyar sportélet érdekeit is tudásom legjavát nyújtva kívánom képviselni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!