A Milan is ott lesz a Puskás-Suzuki Kupán

A Puskás Ferenchez legszorosabban kötődő állandó résztvevők, a 2008-as győztes Real Madrid, valamint a görög Panathinaikosz mellett az idén az olasz AC Milan lesz a harmadik külföldi csapat a Felcsúton és Székesfehérváron sorra kerülő Puskás-Suzuki Kupa elnevezésű ifjúsági futballtornán.

MTI

Az eseményt ezúttal a nyári világbajnokság miatt a megszokottnál korábban, nagypéntek és Húsvét hétfő között rendezik meg.
A házigazda Puskás Ferenc Akadémia csütörtöki tájékoztatása szerint a magyarok közül az állandó résztvevő Budapest Honvéd, azaz Puskás egykori magyarországi egyesülete mellett a címvédő Ferencváros és a Videoton-Puskás Akadémia U-17-es csapata indul a tornán.
A Puskás-Suzuki Kupa sorsolását a tervek szerint március 16-án tartják meg. A torna "nulladik" napján a résztvevők a hagyományok szerint ellátogatnak Puskás Ferenc sírjához és koszorúkat, valamint mécseseket helyeznek el a Szent István bazilika altemplomában. Ez a nap ezúttal éppen az Aranycsapat legendás futballistájának április elsejei születésnapjára esik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!