A mi Európánk - vetélkedő középiskolásoknak

Székesfehérvár, Pozsony - A fehérvári Tarsoly Ifjúságért Egyesület és a szlovák Szövetség a Közös Célokért Társulás A mi Európánk című vetélkedőjét középiskolásoknak hirdette meg.

Ármás János

Elsősorban a Közép-dunántúl régióból, illetve az azzal határos szlovákiai területeken élő tanulók három tagú csapatait várják - ám fontos itt tudni, hogy más régiók diákjait is szívesen üdvözlik a versengésben. A jelentkezéshez szükségeltetik csapatonként egy segítő, felkészítő tanár részvétele is. A szervezők a tudáspróbán a csapattagok leleményességére, talpraesettségére és internetes tájékozódási képességére lesznek kíváncsiak.
A vetélkedő nyelve magyar. A téma elsősorban az Európai Unió, az ezzel kapcsolatos általános ismeretek, ám véletlenül sem hátrány, ha valaki tájékozott az ifjúsági pályázati rendszerekben, nem jön zavarba, hogy az EU-ról mit és hol kell keresni, illetve megtalálni az internetes portálokon, tisztán látja a külföldi munkavállalás feltételeit, de ugyanígy nyilatkozni képes és véleményt mond az esélyegyenlőségről, a drogmegelőzésről, a szociális segítésről vagy a környezetvédelemről.
A vetélkedő már elindult az interneten. Az első írásbeli forduló december 21-éig tart, a másodikra a jövő esztendő januárjában, 1529. között érdemes majd figyelni.  Aztán majd amire igazán koncentrálni kell, az a 2010. február 26-án megoldandó időkorlátozásos internetes feladat. A legjobbak természetesen érkezhetnek majd a jövő év március 27. napján Fehérvárra az interregionális döntőre, a hazai településekről, illetve Szlovákiából. Érdemes az ügyre rátekerni és készülni, a nyerteseket ismét Brüsszelben kívánják vendégül látni az Európai Parlament képviselői, a versengés fővédnökei, a Fejér megyei illetőségű Herczog Edit, valamint Szlovákiából Mészáros Alajos. Információk a neten: www.tarsoly.shp.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!