A melegben több fogy a vízből, de a sörből is

FMH - Három egymást követő kiugróan meleg nap két és félszeresére növeli az ásványvíz fogyasztást, ennek ellenére nincs hiány a termékből.

feol.hu

A magyarországi ásványvíz termelő és palackozó kapacitások az éves fogyasztás dupláját teszik ki - mondta  Fehér Tibor, a Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács elnöke az MTI kérdésére szerdán
A szövetség adatai szerint Magyarországon évente fejenként 105 liter ásványvizet isznak, és ennek kétharmadát az év második és harmadik negyedében fogyasztják el.
A sörfogyasztás alakulásáról a Magyar Sörgyártók Szövetségénél nem tudtak információt adni. Két nagy kiskereskedelmi láncnál annyit elmondtak, hogy a meleg időben jobban fogy a termék.
 Az Auchan áruházláncaiban 15-30 százalékkal emelkedett az utóbbi meleg napokban az egy évvel korábbihoz képest a sörforgalom, míg az ásványvizek forgalma 8-10 százalékkal nőtt - mondta el Guillemot Katalin, az Auchan Magyarország szóvivője az MTI kérdésére. A tapasztalatok szerint az áruházláncban a fizetőképes kereslet visszaesését először az ásványvíz eladásokon érezték meg, ezt mutatja a kisebb ütemű forgalombővélés - magyarázta Guillemot Katalin. Hozzáfűzte: a sör forgalmát nagymértékben befolyásolja az is, hogy milyen márkára milyen áron hirdetnek akciót.
A Tesco áruházaiban nem látnak különbséget a sör- és az ásványvízfogyasztás bővülésének ütemében - tájékoztatták az MTI-t a cég sajtóosztályán.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!