A legszebb manökenek a 80'-as évekből! Fotóval

Bodó Stenia, Katona Mari, Gyárfásné Bozzay Margit, Fehér Saci, Hoynos Nelly, Jurszik Mária Magdolna, Fekete Klári és Dr. Kovács Valéria egykori manökenek a 701-es, 80'-as évek kifutóinak sztárjai napjainkban rendszeresen találkoznak egymással, s felidézik a múltat.

feol.hu



Bodó Stenia, Katona Mari, Gyárfásné Bozzay Margit, Fehér Saci, Hoynos Nelly, Jurszik Mária Magdolna, Fekete Klári és Dr. Kovács Valéria egykori manökenek

Az 1970-es és '80-as években országszerte számos különféle divatbemutatót tartottak. Egy részük egy-egy ruházati szaküzlet konfekciótermékeit reklámozta, mások elsősorban az ipari- és nemzetközi vásárokon, a textil és ruhaipar újdonságait vonultatta fel. A divatszakma legrangosabb eseményeinek számított a Ruhaipari Tervező Vállalat, később Magyar Divat Intézet, az Országos Kisiparosok Szövetsége (OKISZ Labor), a Budapest Szalon és a Clara Szalon nagy bemutatói. 


Gyárfásné Bozzay Margit egykori manöken egy 1976-os Fürge ujjak című újságot tart a kezében, amelynek a címlapján szerepel

Ezekre a divattervezők elképzelései alapján készítették el a tavaszi-nyári, valamint az őszi-téli kollekciókat, melyeket exkluzív helyeken, az erre az alkalomra kiválasztott manökenek mutatták be a közönségnek, amely egyben társadalmi eseménynek is számított. Az 1970-es évek népszerű manökenjei napjainkban rendszeresen találkoznak egy budapesti étteremben, ahol felidézik régi történeteiket.


Fehér Saci egykori manöken egy őt ábrázoló képet mutat


Bodó Stenia egykori manöken egy régi újságot tart a kezében, amelyben szerepel


Katona Mari egykori manöken egy őt ábrázoló képpel

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!