A legkeresettebb bűnözők! (fotókkal)

Fejér megye - Elfogatóparanccsal Fejérben mintegy 650-700 embert keresnek - közülük csak a rendőrök 300-350 személyt. A rendőrségen 2003 óta működtetik a legkeresettebb körözött gyanúsítottakat tartalmazó listát: az országban Top 100, a megyékben Top 10 néven.

Bognár Máté

Az akkori móri rendőrkapitány és munkatársa egy Bodajk felé tartó buszról szállította le azt a férfit, aki a gyanú szerint néhány órával korábban Móron kirabolta az egykori Erste Bank helyén működő műszaki boltot. A gárdonyi rendőrkapitány az M7-es autópálya lehajtójánál lévő bokros területen munkatársaival kapott el egy gyanúsítottat. Sok hasonló történetet idézhetnénk...
 Természetesen nem csak rendőrkapitányok fognak el gyanúsítottakat. Mint R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivőtől megtudtuk: június végén például volt olyan nap, hogy 24 óra alatt három körözött személyt is előállítottak Fejérben a rendőrök.

-  A megyében átlagosan mintegy 650-700 a folyamatban lévő körözések száma: a személyeket a rendőrség, az ügyészség, a pénzügyőrség, a bíróság és a bevándorlási hatóság munkatársai keresik. Közülük mintegy 300-350 embert keres a rendőrség - mondta el Lasancz Zoltán rendőr ezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.
- Egy-egy bűnügy gyanúsítottjait  - s azokat, akik nem jelennek meg a büntetés-végrehajtási intézetben büntetésük letöltésére - elfogatóparanccsal, az eltűnteket közigazgatási eljárásban keresik. Nem egyszer megtörtént, hogy a család kereste az eltűnt nagykorú rokont, ám amikor a rendőrség megtalálta, a rokon azt mondta: nem kívánja megadni új tartózkodási címét a családjának. Ilyenkor a rendőrség értesíti a rokonokat: megtalálták az eltűntet, aki jól van, de nem akarja megadni az elérhetőségét.
  
Az Országos Rendőr-főkapitányság 2003-ban vezette be a legkeresettebb gyanúsítottak nevét, születési adatait, fényképét, az elfogatóparancsok számát, az eljáró szerv nevét és a bűncselekmény megjelölését tartalmazó Top 100-as körözési listát, s ennek mintájára a megyék is kialakították a maguk Top 10-es körözési listájukat  magyarázta Lasancz ezredes. A Top 10-es lista olyanok neveit tartalmazza, akik súlyozottan szerepelnek a különféle büntetőeljárásokban.
 
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság aktuális Top 10-es listája alapján Lasancz Zoltán lapunknak elmondta: Varga Attilát keresi a székesfehérvári, a váci, a kecskeméti, a budapesti V. kerületi kapitányság, s a fővárosi főkapitányság mellett a VPOP és a zalaegerszegi bíróság is. A férfi ellen 10 elfogatóparancs van érvényben: őt csalás, adócsalás és gazdasági adatszolgáltatás elmulasztásának gyanúja miatt keresik. Dárdai István Tamást csalás, lopás, köz- okirat-hamisítás gyanújával keresik: a férfit a ráckevei és szentendrei rendőrök mellett a Fejér Megyei Bíróság büntetés-végrehajtási csoportjának munkatársai is körözik. Pintye Józsefet szabadságvesztés letöltése miatt körözteti a bíróság bv-csoportja, hasonlóan Ódor Attilához, Harangozó Renátóhoz, Sarang Zsolthoz, Lakatos Csabához, Mohácsi Lászlóhoz és Barbarits Györgyhöz. Seres Lászlót a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt, a Pesti Központi Kerületi Bíróság pedig rablás gyanúja miatt körözteti.

A fotón Varga Attila, aki ellen már tíz elfogatóparancs van érvényben
Fotó: rendőrség

Képek a másik kilenc Fejér megyei körözöttről itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!