A kutyák rettegnek a petárda hangjától!

Fejér megye - Ha idén sem lesznek elővigyázatosabbak a gazdák, százával riadnak meg és menekülnek el otthonról a kutyák.

S. Töttő Rita

Minden esztendőben az egyik legforgalmasabb időszak a menhelyeken a szilveszter - a  petárdák, tűzijátékok zaja ugyanis annyira megijeszti a kutyákat, hogy elmenekülnek otthonról. A petárdázás már tegnap elkezdődött országszerte, az állatok pedig rémüldözve hallgatják a robbantások zajait. Amelyik pedig teheti, azonnal világgá is szalad. Sokat közülük autók csapnak el, mert félelmükben átrohannak az úttesten is, mások pedig vagy a menhelyre kerülnek, vagy pedig éhkoppon kóborolnak, megfagynak, éhen pusztulnak az utcán. Ennek elkerülésére a következő tippeket javasoljuk kutyatartóknak:
- Az udvarban tartott kutyát, ha tehetjük, legalább erre az időszakra engedjük be a garázsba, fészerbe, házba. Ha nem lehet, mindenképp kössük meg (persze hosszú láncra)  olyan helyen, ahol fedél is lehet a feje fölött.

- Ebben az időszakban akkor se sétáltassuk kedvencünket póráz nélkül, ha nagyon okos. Megriad, és elszalad.

- A megelőzés a legjobb: a kutyaiskolákban azt is megtanítják, hogy ne foglalkozzon a kutya a robbantással. Ha a gazditól azt látja, hogy ez nem nagy dolog, semlegesen viselkedik, akkor ő sem retteg majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!