A jégkorong trónján - Sorozatban nyolcadszor bajnok a Fehérvár!

Székesfehérvár - Sorozatban a nyolcadik, összesen a 11. magyar bajnoki címét nyerte meg a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata, mivel a 2009/2010-es szezon döntőjében 4-0-re verte meg a DAB.Doclert. Az Acélbikák alaposan megnehezítették a címvédő dolgát.

Bobory Balázs

Ott áll a kopjafa a jégcsarnok bejáratától 30 méterre. Bárcsak soha ne került volna oda és ne borítaná el ezer és ezer szál virág, ne égne annyi mécses. Az emberek megállnak, lehajtott fejjel gondolnak arra a sportolóra, arra az ikonra, aki pont egy éve hagyott itt minket. Majd továbbmennek és belépnek a valaha élt legjobb magyar jégkorongozóról elnevezett szentélybe: az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokba.

A sors furcsa fintora, hogy ez az a nap, amikor ünnepelni jönnek a népek ebbe a létesítménybe, hiszen a város büszkesége, hazánk legjobb csapata az aranyérmet szerezheti meg a megyei riválissal szemben. A kettősség ott van a lelkekben, de mindenki tudja: "Kiscsicsó" most is figyeli a régi társakat és segíti őket onnan fentről is. Biztosan ő is annyit mondana: "Gyerünk gyerekek, húzzátok be és menjetek ünnepelni!" Gábor a jégen profi volt, de amikor bulizni kellett, akkor is vezér maradt. Ilyen volt ő, mindent tiszta szívből csinált és éppen ez a szív hagyta cserben.

A róla elnevezett csarnokban már látszik, hogy nagy dolgok készülnek itt, többszáz lufi díszeleg a mennyezeten, amely aláhullhat, ha ismét nyer a Sapa az esélytelenebb DAB ellen. A légyzümmögést is hallani, amikor Gáborra emlékezik a tömeg, majd a húga, Zsuzsa révén létrehozott alapítvány által kiosztott díjakat veheti át a 15 éves Vincze Péter és a 19 esztendős Tóth Adrián. Amikor Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa elvégzi a kezdődobást, saját maga és a lelátó népe is azt reméli, hogy májusban végre a piros-kékek is aranyat nyernek.

Ladányi az utolsó harmad első percében tényleg tesz azért, hogy az utolsó legyen, bombája túl nagy falat Sevelának, 3-1. A döntő csapás mérésére készül a Sapa, de kimaradnak a helyzetek, helyette Korol mutatkozik be Hetényinek máris 3-2. Sőt, a kanadai újra egyedül robog a kapu felé, de ezt az ütközetet már a fehérvári kapus védi. A másik oldalon Sevela élteti a DAB reményeit földöntúli bravúrokkal. Fogy az idő, támad a Fehérvár, de az újvárosiak is jelzik időnként: komolyan gondolják, hogy bravúrt okoznak. Még másfél perc, megérkezik a csarnokba Ifjabb Palkovics Krisztián anyukájával, a csöppség is ünnepelne. Hiába, 11 másodperccel a vége előtt Magosi egyenlít, hosszabbítás..., 3-3.

Öt perc, nincs döntés, jöhetnek a büntetők. Mihály belövi, Kiss Ákos nem. Ladányié bent van, Borsos mellé üti, bajnok a Sapa Fehérvár AV19 tizenegyedszer, másodszor Ifjabb Ocskay Gábor nélkül...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!