A Hankook nem épít le

DH - Tényleges kapacitásának kilencven százalékán üzemel a rácalmási Hankook gumiabroncsgyár, nem terveznek létszámleépítést és munkaidő-csökkentést, sőt a következő két évben háromszázzal növelik a dolgozók létszámát.

feol.hu

Lee Sang Il vezérigazgató az internetes lapnak elmondta, hogy bár a krízis mindenkit érint, ő optimista, mert a koreai központ mindenben támogatja a magyarországi gyárat, amely Európát szolgálja ki. "Ez a piac jóval nagyobb, mint a mi jelenlegi kapacitásunk, úgyhogy van helye a további fejlődésnek" - írja a Dh-online.
A jelenlegi kapacitás napi tizenötezer, azaz évi ötmillió abroncs, aminek most mintegy kilencven százalékát gyártják. A cég nem tervez létszámcsökkentést. A vezérigazgató szavai szerint az abroncsgyártás technológiája folyamatos munkavégzést kíván meg, a leállás és újraindítás nem kifizetődő, így a négynapos munkahét náluk nem alkalmazható. 

További részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!