A GPS segítségével került elő a 10 milliós traktor!

FMH - GPS segítségével találtak meg egy ellopott traktort. A 10 milliós gép Kápolnásnyékről tűnt el, s Szigetszentmiklóson kötött ki. A feltételezett tettest szerdán kapták el.

feol.hu

A kápolnásnyéki telephelyen parkoló New Holland szeptember 16-án éjjel tűnt el. A tettes feltehetően nem számolt azzal az aprócska ténnyel, hogy a munkagép GPS-el van felszerelve, így a hozzá tartozó számítógépes program használatával a tulajdonos a lopást követően meghatározta azt a helyet, ahonnan a kotró az utolsó jelet küldte. A tulajdonos telefonon tartotta a kapcsolatot a szigetszentmiklósi rendőrökkel, akik a megadott ingatlanon meg is találták a gépet. A helyszínről még láttak elmenekülni egy férfit, akinek kiléte azóta is ismeretlen.
A szigetszentmiklósi ingatlan tulajdonosa több alkalommal tett ígéretet arra, hogy tanúkihallgatáson megjelenik, de bokros teendői csak nagy sokára tették lehetővé. Tanúvallomásában elmondta, hogy szívességből került az ingatlanára a munkagép. A kotrógép vezetője egy olyan helyen akart leparkolni, ahol útban lett volna az utcában, nem fért volna el a kamionjával. Ezért felajánlotta, hogy álljon be hozzá.  A beszerzett rendőrségi adatok viszont azt valószínűsítették, hogy a férfi a kotrógép eltűnése éjszakáján bizony Kápolnásnyéken tartózkodott, majd vélhetően a munkagéppel és eddig még ismeretlen társával hajtottak vissza Szigetszentmiklósra. A nyomozók álláspontja szerint nem igaz, hogy a férfi az utcájukban találkozott először a kotrógépet vezető férfivel, sokkal inkább úgy gondolják ketten követték el a bűncselekményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!