A feltöltőkártya-csalás virágzó üzlet Magyarországon

Továbbra is nagy azon visszaélések száma, amelyek során a mobilszolgáltatók ügyfeleit ismeretlenek telefonon különböző okokkal megkeresik és érvényes feltöltőkártya-kód bediktálását kérik - hívta fel a figyelmet közös közleményében a Pannon, a T-Mobile és a Vodafone hétfőn.

feol.hu

A társaságok közleményükben kiemelték: a legtöbbször nyeremény ígéretével kecsegtető csalók a hívást általában magukra a mobilszolgáltatókra hivatkozva, vagy a mobilszolgáltató vezetőjeként bemutatkozva bonyolítják le.
A három magyar mobilszolgáltató arra kéri ügyfeleit, hogy érvényes feltöltőkártya-kódot soha, semmilyen okból másnak - főként ismeretleneknek - ne adjanak ki, valamint idegenek által megadott hívószám kártyás egyenlegét nyeremény ígérete miatt, vagy bármely más okból elektronikusan ne töltsék fel.
A mobilszolgáltatók azt javasolják: amennyiben bárki hasonló megkereséssel találkozik vagy az átadott feltöltőkártya kódjával mégis visszaéltek, mielőbb tegyen feljelentést a lakóhelye szerinti rendőrségen. Ilyen esetekben az okozott kárért a mobilszolgáltatók felelősséget nem tudnak vállalni - teszik hozzá.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!