A bikák sem tudták megállítani az ördögöket

Az ötödik EBEL-szezonjára készülő Sapa Fehérvár AV 19 együttese péntek este immár a harmadik edzőmeccsét játszotta; az ellenfél ezúttal a szintén másodosztályú, az osztrák Kapfenberg Bulls csapata volt.

Tóth Bence

Még mielőtt rátérnénk az EBEL csapat összecsapására érdemes visszakanyarodni csütörtöki farm derbire. A Fehérvár és a megyeszékhelyen edző Dab.Docler farmcsapatai találkoztak ugyanis egymással. A hatvan perc első fele hozott csupán izgalmakat, 2-2-es állás után Kóger István tanítványainak akarata érvényesült jobban és magabiztosan 7-2-re verték az Acélbikákat. A Dab.Docler mindkét gólját Strenk Hunor szerezte, míg hazai oldalon Meretei, Reiter, Tóth G., Farkas, Erdélyi T., Németh A. és Hajós talált a hálóba.
Mintegy negyedórás késéssel vette kezdetét a Sapa harmadik tesztmeccse az osztrák Nationalligában érdekelt Kapfenberg alakulata ellen, miután az osztrákokat szállító busz csupán a kezdés előtt fél órával gördült be a Raktár utcába. A későn jövők kis híján azt gondolhatták, hogy rossz helyre jöttek, miután megpillantották a magyar válogatott mezébe bújt kék-fehéreket. A kis intermezzo oka egyszerű: a szomszédok is a fehér mezre esküdtek. Miután a bikáknak túl sok idejük nem maradt a bemelegítésre, ezért kiváló vendéglátó módjára Sofronék tettek róla, hogy Zirngasték izmaik ne ernyedjenek el. Kis túlzással élve az ördögök ott folytatták, ahol kedden abbahagyták: össztűz alá vették a Kapfenberg kapuját. A felső-stájerországiak szívéről bizonyára nagy kő eshetett le, amikor az ólomlassúsággal pergő periódusokat követően konstatálhatták: kijöttek a Volán szorításából. Az első harmad játékát hazai oldalról nem érhette kritika, pörögtek rendesen a két gól is jegyző Magosi vezérletével, ám a második játékrészre némileg úgy tűnt alább hagyott a lendület... Utólag az okát is tudjuk: a finishre tartogatta a csapat a gólzáport. A pályán nagyítóval is hiába kerestük a kisebb térdsérüléssel bajlódó Ladányi Balázst, valamint húzódással Sikorcin Lászlót, mindaketten kihagyták a derbit. Az egyre jobban összekovácsolódó harmadik sort viszont nem kellett: a kilenc találatból ötöt szorgoskodtak össze. Az osztrákok elleni tesztmérkőzés is elsősorban önbizalomnövelő, majd csapatformáló szereppel bírt, hiszen borítékolhatjuk szeptember 9-től lényegesen komolyabb csaták várnak az EBEL rájátszást célul kitűző magyar bajnokra. 

Sapa Fehérvár AV19 - Kapfenberg Bulls 9-0 (3-0, 1-0, 5-0) Gólok: Magosi 2, Kovács 3, Mihály 2, Johansson, Vas M.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!