A Babaház napja

Székesfehérvár - Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Babaház - Moskovszky-gyűjtemény napját november 19-én 10 órától a Hiemer-házban.

Szabó Zoltán

A babagyűjtemény lesz a    konferencia egyik központi témája (Fotó: Nagy Norbert)

A köszöntőket követően a program 10 óra 25 perckor  indul:  kihirdetik a  Moskovszky család  játékgyűjteményét  és Réber László grafikus hagyatékát befogadó  új múzeum elnevezésére hirdetett pályázat eredményét. A kiadotthoz képest innentől változnak  az időpontok. 10 óra 50 perckor alternatív programok lesznek, és az előadások 12 óra 20-tól kezdődnek.   Brájer Éva, Fehérvár alpolgármestere   Babák az ajtóban  című  hozzászólása nyitja a sort. Nagy Veronika  néprajzkutató a Moskovszky-gyűjtemény társadalmi  szerepvállalásáról beszél. Gärtner Petra  művészettörténész előadásának címe: Réberádia.  Az ugyancsak székesfehérvári Bernáth Éva  múzeumpedagógus szakmája elképzeléseit fejtegeti,  míg  a budapesti Vasáros Zsolt  építész és Véner Ágnes belsőépítész a  Játék és kiállítás összefüggéseit elemzik. A kecskeméti Kalmár Ágnes művészettörténész  a múzeumok vetélkedéséről  beszél.  Császi Irén  egri néprajzkutató témája: Egy játékgyűjtemény korszakai.  Monorierdőből érkezik Grozdics Judit  gyűjteménytulajdonos, aki úgy véli: Napjaink  babái a jövő múzeumi műtárgyai. Kovácsné Bakosi Éva debreceni főiskolai tanár a pedagógiáról, a budapesti Gergely Katalin  művészettörténész a Moskovszky- gyűjtemények kiállításairól, Györgyi Erzsébet, a Kis Áron Magyar Játék Társaság elnöke  a Moskovszky-gyűjtemény 13 napjáról szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!