Wekerle Sándor emléke előtt tisztelegnek a borrendek is

Mór - A település neves szülötte, Wekerle Sándor tiszteletére a kisvárosban tart ünnepi közgyűlést szombaton a 44 tagot számláló Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége.

B. Kiss László

Április 30-án, szombaton Móron tartja ünnepi közgyűlését a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége. A közgyűlésre a helybeli Brindisi Szent Lőrinc Borrend megalakulásának 10. évfordulója, valamint a Wekerle Sándor emlékév szolgáltatja az apropót - tájékoztatta lapunkat Tálos Tamás,  a házigazda borrend nagymestere.
A Brindisi Szent Lőrinc Borrend a török elleni harcokban jeleskedő tudós kapucinus  szerzetesről kapta a nevét. A barát rendtársai voltak azok, akik a 18. században újra telepítették  a móri dombokon a szőlőt. A borrend zászlósbora a Móri Ezerjó, amely a móri borvidék leghíresebb fajtája.


Wekerle Sándor  a dulizmus korának jeles államférfija volt, úgy tartják, ő volt az első polgári származású miniszterelnök. Rendkívül nagy formátumú politikus volt, olyan akire ma is méltán lehetünk büszkék. Szülővárosának, Mórnak az önkormányzata az idei esztendőt, amikorra Wekerle halálának 90. évfordulója esik, emlékévvé nyilvánította. Az  emlékév számos eseménye sorában a következő a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének ünnepi közgyűlése, amelyet szombat délután tartanak az Erzsébet téri Művelődési Házban. A közgyűlésen Svéhlik Csaba tart előadást Wekerléről, majd a résztvevők megkoszorúzzák Wekerle Sándor emlékhelyét. Ekkor mutatja  be Tálos Tamás  azt a könyvet is, amely a Brindisi Szent Lőrinc Borrend megalakításának jubileumára jelenik meg.    Ez alkalommal új, beregszászi  taggal bővül a borrendek szövetsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!