Nézd meg jól, hová lépsz!

Mór - Lapunk keddi, a városban rendezett lakossági fórumán számos kérdés, felvetés fogalmazódott meg. Ezeket, a válaszokkal együtt, közöljük. Most az elhagyott kutakról írunk.

B. Kiss László

Valamikor a várostól 10-15 kilométerre is műveltek szőlőt. Ennek köszönhetően számos kút található a határban. Szívesen túrázik a Vértesben, és ezen kirándulások alkalmával azt tapasztalja, hogy még ma is számos olyan kút van, amelyet nem temettek vissza, vagy nem zárták le a tetejét -  hívta fel a figyelmet  Hunorfi István lapunk kedden rendezett, móri fórumán. Ezek a kutak komoly veszélyforrást jelentenek a gyanútlan kirándulókra.  (Lapunk is írt egy esetről, amikor bodzaszedés közben  zuhant bele egy férfi egy elhagyott kútba. Talán az életét köszönheti annak, hogy vele volt a felesége.) Ugyanakkor  - mint Hunorfi István utalt rá -  vannak olyanok, akik a háztartási szemét, a veszélyes hulladékok, esetleg állati tetemek, dögök eltüntetésére használják az egykori víznyerőhelyeket. Az elhagyott kutak feltérképezésének, betemetésének ötletére reagálva a fórumon jelen levő Fenyves Péter polgármester elmondta: a település  németországi testvérvárosának, Freudenbernek a tűzoltói felajánlották,  a közeljövőben szívesen végeznének közösségi munkát Móron. Kezdeményezésükhöz  a város fiataljai is csatlakozhatnának - indítványozta az elöljáró, aki javaslatokat kér, vár a város polgáraitól arra nézve, hogy ezen közösségi munka, illetve más hasonló megmozdulások alkalmával, mi az, amit végezni lehetne. Példának egy régebbi keletű javaslatot említett, amely szerint egykoron a   közösségi élet színtereként is szolgáló nyomóskutakat lehetne helyreállítani. Fenyves Péter elmondta: az önkormányzat  a Wekerle Sándor augusztus végén  esedékes szobrának felállítása előtt társadalmi munkaakciót tervez hirdetni. (Mint arról lapunk már beszámolt, a Wekerle-emlékév csúcspontját jelenti majd Nagy Benedek hat méteres szobrának az Erzsébet téren történő felállítása. Az avatásra az emlékév fölött védnökséget vállaló Orbán Viktor miniszterelnök is  hivatalos.)
Lapunk kedden rendezett móri lakossági fórumán számos kérdést fogalmaztak meg olvasóink a jelenlevő tucatnyi illetékes  felé. Szóba került a kórház, a 81-es út,  a közbiztonság témája is. A kérdések és a válaszok közlését az elkövetkető napokban  folytatjuk.

Szerveztünk korábban lakossági fórumokat Fehérváron, de vidéki nagyvárosokban is - korábbi cikkeinket itt találják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!