Nehéz hétvége előtt a Sapa Fehérvár - Három meccs itthon, egy idegenben

Székesfehérvár - Ha hétvége, akkor jégkorong nagyüzem veszi a kezdetét. Nem lesz ez másképp most sem, a Sapa felnőtt csapata és az U20-as gárda is kétszer lép jégre az előttük álló napokban.

Silye Sándor

A Sapa Fehérvár AV19 az  EBEL-pontvadászat során pénteken 19.15 órakor Klagenfurtban, vasárnap 17.30-kor itthon mérkőzik. A fiatalokra szombaton 18, vasárnap 13.30 órától vár két nehéz összecsapás.
 
Pénteken sorrendben a harmadik idegenbeli csata  vár Tokajiékra. A legutóbbi két meccsen a mérlegük 1-1, vasárnap a bajnok Linz otthonában nagy bravúrt hajtott végre a társaság, hiszen 4-1-re verték a  házigazdákat. Ma Klagenfurtban következik. A Mini Mondusról híres város alakulata az elmúlt évek egyik meghatározója volt az EBEL-nek és az osztrák bajnokságnak, a legtöbb bajnoki aranyat ők gyűjtötték be. A KAC a tabellán a 6. helyen áll  4 győzelemmel, 2 vereséggel,  8 ponttal. A Sapa eddig négyet gyűjtött,  és a bajnokkal holtversenyben a 9-10. helyet fogalalja el. Nagy szükség lenne a pontszerzésre, hiszen az önbizalmat növelő linzi diadal  jó útra állíthatta a csapatot. De nem lesz könnyű dolguk ma este Banhaméknak,  igaz,  így volt ez Linzben, illetve a tabella jelenlegi második helyezettje, a Znojmo otthonában. És mindkét helyen Ladányiék örülhettek az utolsó sípszó után! Vasárnap a mostani Liga első, a Villach látogat a Sapa jégcsarnokába. Az osztrák alakulat - mint azt korábban írtuk - több statisztikai mutatóban is a legjobb, így nem véletlenül leshetik az ő hátukat a többiek. És persze ismét Fehérváron lép jégre Derek Ryan, aki a nyáron cserbenhagyta a csapatát. Tegnapi számunkban olvashatták a vezetők közleményét, így csak megismételni tudjuk: vasárnap este is maradjanak meg a csapat hívei a legintelligensebb szurkolókhoz méltó viselkedésnél, hiszen az együttes biztatása sokkal fontosabb, mint a játékos iránt érzett  jogos  haragjuk! 


- Sokat dolgoztunk a héten, felkészültünk az előttünk álló két mérkőzésre. Rengeteg  gyakorlással, egyéni beszélgetéssel erősítettük a csapat egységét, mert csak csapatként lehetünk sikeresek, úgy mint Linzben. A mentális erőt alapból a vasárnapi siker  fejlesztette, a pontok szerzése a célunk! - foglalta össze a hetet Énekes Lajos edző.

A saját csoportjukban első fiatalok szombaton a másik  csoport harmadikját, a Grazot, vasárnap az ötödik a Jesenicét fogadja. Fekti István szerint az eddigi két legnehezebb csata vár rájuk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!