Menetel a Puskás Akadémia FC

Hat forduló után öt győzelem és egy döntetlen a mérlege a Puskás Akadémia FC NB II-es labdarúgó-csapatnának, amellyel az első helyen áll. Benczés Miklós a realitás talaján mozog.

Matók János

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának a listavezetője, a felcsúti Puskás Akadémia FC múlt szombaton bombameglepetést okozott a Gyirmót elleni 5-2-es győzelemmel. Benczés Miklós vezetőedző legénysége eddig nagyszerűen menetel, hiszen veretlenül az első helyen áll.

 

- Jó ránézni a tabellára?
- Természetesen jó, de nagyon becsapnánk magunkat, ha túl nagy jelentőséget tulajdonítanánk ennek. De persze, hagyni kell mindenkit turkálni a sikerben. Ám már a következő mérkőzésre koncentrálunk, arra figyelünk, hiszen a szintén veretlen Ajkához, a harmadik helyezetthez megyünk. Ezért is fontos, nem szabad elaltatnunk magunkat - felelte a vezetőedző.

- Van valami titkuk?
- Nem ezt kell keresni, mert én sem gondolom, hogy valami óriási recept birtokában lennénk. A srácok nagyon jó csapatot alkotnak, a recept a közöttük lévő harmónia, és a szakmai stáb, amely szintén harmonizál a csapategységgel.

- Vezérek? A rutinos játékosok mellett a fiatalok, például Kleinheisler is villog.
- Valóban, Kleinheisler az utolsó két meccsen nagyon jól játszott, de neki is van még mit fejlődnie. Ám ha fiatalokról van szó, nem feledkezhetünk meg Gajdosról, Baracskairól, és még sorolhatnám tovább a neveket. Nálunk nem egy játékosról van szó, az a fontos például, hogy az eddigi hat meccsen hét játékosunk volt eredményes.

- Sok dícséretet kapnak?
- Ismerősök és ismeretlenek hívogatnak minket telefonon, most mindenki felkapta a fejét, jobban, és többet foglalkoznak velünk. De a játékosoknak elmondtam: nem szabad elszállnunk ettől, nem vagyunk sokkal jobbak, mint korábban, persze, azért sokat tettünk érte. De a helyén kell kezelni a dolgokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!