Megszűnik a piálás? Este tíztől nem árulnak alkoholt, talán a „buli” is csillapodik

Székesfehérvár - Évek óta létező probléma szűnhet meg (vagy legalább csillapodhat) azzal, hogy a palotaváros szélén lévő non-stop hipermarketben októbertől este tíztől nem lehet szeszesitalt venni.

Házi Péter

Két éve  írtunk már a Rác utca 1-3. mellett lévő játszótér problémájáról. Arról, hogy különösen hétvégetájt a tizenéves fiatalok ezen a környéken hangolnak az bulikra. Kézenfekvő hely ez számukra,  az alig néhánytíz méternyire lévő bevásárlóközpont áruháza non-stop nyitva van. Ám az olcsón megvett italt a diszkókba nem lehet bevinni, valahol el kell fogyasztani. Így nem csoda, hogy a környék késő esténként tele van hangoskodó, olykor randalírozó fiatalokkal...
- A közrend és a nyugalom helyreállítása érdekében az átmenőforgalmat megszüntették, felére csökkentettük a játszóteret, így annak csak egy bejárata maradt. Az itt felszabadult padokat a ruháspiac felé  helyeztük ki, ahol egy térköves beszélgetős teret alakítottunk ki a fiataloknak  -  mondja Viza Attila, a körzet önkormányzati képviselője. A fiatalok a gyérebb világítás és a messzebb lévő házak miatt sajnos  még bátrabbak lettek, széttörték a padokat. A képviselő most szeretne egyeztetni a polgárőrséggel, hogy a területre jobban figyeljenek.


Egy tavaly elfogadott helyi rendelet alapján lehetősége van az önkormányzatnak korlátoznia egy-egy bolt éjszakai nyitva tartását, ha a környék megfelelő számú lakója írásban kéri ezt. A szóban forgó áruház esetében is számos aláírás gyűlt össze:  - A hipermarket vezetése nem vette figyelembe kérésünket. Az új rendelet alapján azonban elindítottam a nyitva tartás korlátozásának folyamatát, ekkor jelentkezett a bolt vezetése, hogy október 1-től megszünteti az alkoholos termékek este tíz és másnap reggel hat közötti árusítását. Reméljük, jelentősen csökken a környéken italozó, hangoskodó fiatalok száma - ezt már Bóka Viktor, Fehérvár jegyzője mondja, aki hozzáteszi, örülnek a hipermarket szigorításának, ezért most felfüggesztik, szüneteltetik az erre az időszakra vonatkozó teljes bezárással kapcsolatos eljárást. Ám ha ez nem válik be, vagy a bolt mégsem tartja be a vállalt szigorítást, tovább folytatják az eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!