Keskenyek a járdák Maroshegyen?

Székesfehérvár - Igencsak meglepődött Brájer Éva alpolgármester, a Maroshegy önkormányzati képviselője, hogy lapunk képviseletében újságíró és fotós is ment a péntek reggeli fórumra.

Zsigó Ferenc


A reggel nyolckor kezdődött fórumra - a Nagyváradi és a Brassói utca sarkán - a médiát nem hívta a képviselő, de mivel az ott élők értesítették szerkesztőségünket, kötelességünknek éreztük, hogy elmenjünk. Az emiatt keletkezett feszültség hamar oldódott, mert bár kezdetben elég indulatosan kérdezősködtek a lakók, a beszélgetés végén már többen is megköszönték Brájer Éva képviselői munkáját.
A Nagyváradi utcában épülő járdáról szóló fórumon mintegy 35-40 lakó vett részt, a Brájer Éván túl ott volt a tervező és a kivitelező képviselője is. A hozzánk érkezett levélben egyébként az áll, hogy  helyenként csupán 40 centiméter széles az új járda, ahol egy babakocsi sem fér el....
- Nem vagyok varázsló, nem tudok házakat arrébb tolni - szögezte le bevezetőjében Brájer Éva, majd arra emlékeztette a lakókat, hogy Maroshegy sajátos adottságai  szűk utcák, növekvő népesség, az autók számának szaporodása  szűkítik a tervezők, kivitelezők lehetőségeit.  Számomra mindig első a gyerek, második az idős ember, harmadik a babakocsis kismama  sorolta a képviselő asszony azokat a prioritásokat, amiket fontosnak tart  egy fejlesztésnél, beruházásnál. A lakók kifogásaira (szűkek a járdák, nem megfelelők a szagélyek, útban vannak a villanyoszlopok) és javaslataira (legyen a Nagyváradi utca egyirányú vagy zsákutca, sűrűbben ellenőrizzék, büntessék a sebességkorlátozást megszegő autósokat) a képviselő igyekezett megnyugtató válaszokat adni. A több mint egyórás szócsata után megnyugodtak a kedélyek, s többen mondták: a hibák ellenére köszönik a képviselő asszony munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!