Horgászokat és egy vitorlázót mentettek ki a Velencei-tóból

Székesfehérvár - Két horgászt és egy vitorlázót mentettek a Velencei-tóból a gárdonyi vízi járőrök szerda délután - tájékoztatott a rendőrség. (Frissítve)

feol.hu

R. Szabó Ágnes, a rendőrség szóvivőjének beszámolója szerint szerdán kora délután a hirtelen feltámadt szél és az ennek következtében kiadott II. fokú viharjelzés többeket kényszerített partra a vízből Velencei-tavon. Azok a horgászok is a kikötő felé igyekeztek az északi oldalról, akiknek a Nagytisztás elnevezésű vízfelületen lemerült a villanymotorjuk, mi több a hullámzásban eltörött az evezőlapátjuk is. A szél az irányíthatatlanná vált vízi eszközt a Pörös Bokra elnevezésű, nádassal övezett vízterületre sodorta. A horgászok telefonon kértek segítséget a vízi járőröktől. Az egység Hamilton hajója perceken belül a helyszínen volt. A két horgászt, csónakjukkal együtt a déli parton lévő kikötőjükbe vitték. Nem sokkal később egy vitorlás fedélzetéről kért segítséget egy 44 éves férfi. A hullámzásban átesett a vitorlás korlátján és eltörött a keze. A sérülése miatt nem tudta irányítani a vitorlást, ami ennek következtében a Hosszú tisztásról a Cserepes szigetig sodródott. Itt találták meg a rendőrök a bajba jutott férfit. Az időközben értesített mentők a parton vették át a sérültet és szállították ellátásra kórházba. A vitorlásért ez után mentek vissza a vízi járőrök. A nagy hullámzásban nekik is mintegy másfél óráig tartott a jármű biztonságos partra juttatása. Eredményesnek mondható a Gárdonyi Rendőrkapitánysághoz tartozó Velence-tavi járőrök idei szezonja. Valamennyi vízből mentésük sikerrel járt. E mellett több nagyértékű sporteszközt vittek a biztonságos partra. Az idei esztendőben vízbe fulladás sem történt a Velencei-tavon, amire joggal büszkék a területen szolgáló vízi járőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!